• waterman
    #141
    azt hogy miért számolta ki, hogy mennyi a gyorsulásunk most, az ő módszerével(azt feltételezte gyorsulunk), azt nem tudom. de ezen logika szerint az ősrobbanás utáni első ezredmásodpercben elképzelhetetlen nagy gyorsulások voltak. végtelen idő múlva pedig tulajdonképpen megállna a gyorsulás(ellentmond saját feltételezésének). ez a jelenlegi megfigyelések szerint nem igaz, mert pont gyorsulunk(a cikk szerint). azt hogy mennyi a gyorsulásunk most, azt viszonyítási pont nélkül a semmiben lógva nem tudjuk ilyen egyszerűen kiszámolni. eddigi felfogásunk szerint a fénynél gyorsabban nem megy semmi vákuumban. erre építik az egész relativitás elméletet, meg még sok mindent(-> a 100adát sem látom át).
    továbbá azt sem értem mi értelme van kiszámolni egy fizikai állandóból, meg az összes eltelt időből pl: a föld gyorsulását.
    mert: az idők kezdetén még nem volt föld! a napunk 5mrd éves hát még a naprendszer bolygói mire anyagkupacokká tömörültek.. tudom, hogy lola az összes anyagra gondolt és az már a kezdetektől fogva tágul, de volt ott galaxis meg naprendszerképződés is.. kupacok jöttek össze, ezek is hatnak a gyorsulásra. meg hogy egyáltalán nem biztos hogy sugárirányba, széjjelfelé megy minden, mert a galaxis forog, a bolygók keringnek -> minden körbe megy. annyira összetett, hogy egy a=v/t képlettel lehetetlen jól működő összes anyagra vonatkozó összefüggést felírni!! pláne hogy, abból indult ki, hogy minden fénysebességgel indult. e=mc^2!!! nagy sebességgel oké. de nem ennyire.