Ezt nem véletlenül kérdeztem elsőnek, elég fontos szerintem egy állvány az ilyen képekhez (persze vannak itt nálam sokkal profibbak, de amíg nem válaszolnak ők, talán addig ez is ér valamit...).
A téma, és mondanivaló. Ezek hiányoznak, pedig benne van a képben bizony. A blende is direkt kérdés volt, ezzel az egyik képi víziómat lehetett volna megvalósítani(mondjuk záridő nem lényeg, na azt véletlenül kérdeztem). Ahogy néztem mintaképeket, azért ezzel a Sony-val is lehet látványos mélységélességet elérni. De belevágok, hogy én mit gondoltam volna, és én (amatőr se) hogy szerkesztettem volna.
A sztori a képhez, amit megvalósítottam volna:
A képvilág valamiért a S.T.A.L.K.E.R. című játékot juttatja eszembe, annak is azt a részét, amikor valami havert kellett kimenteni a banditák börtönéből a pincéből. És meg is érkeztünk! A kép főszereplője a haver, aki szemszögéből készült a fotó, keresi a kiutat a romos épületek között. A mélységélesség (számomra) azzal fűszerezte volna meg a dolgot, mintha éppen kínzás után, fáradtan, legyengülve, levegő után kapkodva látja a kiutat (a képen szereplő fényt a folyosó végén), homályosan. A képet két oldalról szűkebbre vágtam volna, ezzel is középpontba súlyozva a szabadságot jelentő napfényt. Koncentráltabb lett volna. Ha van állvány, akkor még a kezed is beletehetted volna a képbe, amint térdelve nyúlsz fel jobb oldalon az egyik téglához, hogy felállj a törmelékek közül.
Valami ilyesmi. Nekem ezt mondta volna a változtatásokkal a kép, de azért vagyunk ennyien, hogy sokmindent belelássunk a fotóba.
Ja! És ez mind olyan dolog, ami DSLR nélkül is megvalósítható, ne hogy azt hidd, hogy attól majd magától fog komponálni a gép. Sőt, avatatlan kézben halálosan szar fotókat lehet DSLR-el készíteni (ezt természetesen nem rád értettem).