• Gabo
    #107
    Aspyrin:
    Nem akarok flémelni, de nem tudom megjegyzés nélkül hagyni azt, amivel a topik indítva lett.
    Nem azzal volt a probléma a másik topikban (az új neve Digitális és Analóg fotográfia), hogy kép lett berakva, hanem azzal volt gond ami és ahogy be lett rakva.
    Senki nem vitatta, hogy a kutyákról készült képeken szép és aranyos állatokat lehetett látni, de ennyi. A képek ezen kívül semmit nem meséltek el a két kedvencről, ráadásul a téma beállítása is hagyott kívánnivalót maga után. Ez volt az ami szóvá lett téve. Ha a képekkel együtt már akkor felkerült volna a kérdés, hogy mit és hogyan kellett volna máshogy csinálni, akkor minderre nem került volna sor.
    A másik topik célja az, hogy az egyszerű kép kattintgatásnál többet hozzon ki valaki egy témából, hogy megmutassa a fényképei által, hogy milyennek látja a világot. Amatőr fotósok adnak tanácsot amatőr fotósoknak. Ha valaki egy ilyen helyre képet tesz fel, azzal vállalja azt is, hogy kritikát kap. Ez lehet néha durva és kemény. De ha valakiben megvan az igény, hogy az egyszerű emlékfotók készítésén kívül (ami jó esetben talán rajta kívül még két embert érdekel), többet hozzon ki egy témából, akkor legyen benne annyi nyitottság, hogy elfogadja mások véleményét.
    Totti ezt később megértette. Kapott is néhány olyan tanácsot, amiket ha megfogad, valószínűleg izgalmasabb képeket tud majd készíteni.
    Te viszont úgy látszik mindezt nem fogtad fel és ezek után mások érettségét kritizálod?

    Persze éljenek az amatőr fotósok!
    De ha valaki valóban fotósnak és nem csak fényképezőgép tulajnak tartja magát, akkor legyen benne annyi igényesség, hogy nem egy egyszerű turista módjára kattintgat mindenre ami mozog. S mielőtt nyilvánossá teszi egy-egy képét gondolja át, hogy másoknak mit mesél az a kép és mennyivel több az a hasonló témákról (cicus, kutyus, totyogó kisgyerek, stb.) készült x db képnél. Van annyi mondani valója, van annyira érdekes, hogy egy futó pillantásnál többre méltassák?
    A net teli van elektronikus szeméttel, mi értelme azt tovább gyarapítani? Gondolom, mindig jó mentség az, hogy divat az igénytelenség.

    Ha neked vagy bárki másnak ezzel a lelkébe tapostam, piszok mód sajnálom, de ha valaki egy kicsit is elgondolkodik a dolgon, akkor már volt értelme.


    U.i.:
    Mielőtt azzal jönne bárki, hogy egy újabb "pro" lefikázta a képeit és a topikot...
    Nincs profi fényképezőgépem, Én magam se vagyok profi, valószínűleg soha nem is leszek az. Alig fél éve vettem meg a digi gépem, előtte filmessel csak néhány képet lőttem egész életemben. Nem sajnáltam a pénzt, hogy megvegyek néhány könyvet a fotózásról és nem sajnáltam az időt, hogy a neten is utána nézzek a témának.
    Az első felrakott képeimre Én is kaptam kritikát rendesen, de vagyok annyira felnőtt, hogy elfogadjam és okulja belőlük. Mindenből lehet tanulni és sosem késő az ember látásmódján javítani. Időbe telt, de mára eljutottam addig, hogy magamtól is észreveszem a képeim hibáit és jó esetben azt is tudom, mit kellett volna máskép csinálnom. Mint ahogy azzal is tisztában vagyok, hogy van még hova fejlődnöm ezen a téren.