• Equ
    "De hasonlítsd össze hány platformon fut OO, és mennyin MSO."

Huh, ezzel aztán ki vagyok segitve, nemcsak winen tetű lassú az oo, hanem linuxon is. Hurrá!

"Azért nekik sokkal könnyebb, mert simán ki tudják használni az egész OP-rendszert, a másiknál nincs így."

És ez engem - és úgy általában a világot, vállalatokat - hol érdekli? Azt használják ami jobban megfelel a feladatra, könnyebben kezelhető, gyorsabb. Ez pedig az mso. De te inkább azt mondod, hogy ne foglalkozzunk a szakmai érvekkel, sajnáljuk meg szegény oo iróit, mert nem tudják kihasználni a teljes oprendszer funkcionálitását. Igazad van, e nemes cél érdekében megéri milliókat kidobni az ablakon... (rosszul működő IT miatt)

"De pont FTeR mondta egyszer, hogy a program "jósága" nincs feltétlenül arányban a ficsőrök számával."

Persze. Elsődleges szempont az optimális működés (gyk. azt keveset amit tud legalább gyorsan, hatékonyan, korrekten optimalizáltan tegye) és ha ez megvan, akkor lehet a "ficsöröket" növelni. Mso mindkettőn túlvan, oo még az elsőt akadályt se vette, de már koppintja az újabbnál újabb dolgokat az mso-ból...

"Szerinted az EU miért nyomja teljes erővel az open rendszereket?"

Mert neki az az érdeke, hogy legyen saját rendszere is. Ettől még a cégeknek kicsit sem ez az érdeke, hanem hogy hatékonyan tudjanak dolgozni. Ha az open source rendszerek majd eljutnak valaha arra a technológiai szintre ahol a ms van sokéve, akkor majd a cégeknek is ez lesz érdeke. Addig ez csak bs. Egyébként konkrétan az eu-nak nem érdeke az open rendszer legfeljebb az open file formátumok, amiket jövőre meg is kap... (habár az ő szempontjukból - mi van ha nincs többé mso mit csinálnak a doksikkal - ez jelenleg is teljesül ugyanis az mso jelenlegi xml verziói is teljesen nyitottak, csak meg kell venni a licenset, hogy felhasználhasd más programokban, de a lényeg, hogy nem veszik el semmi ilyen esetben se)

"A winnel ez "kicsit" többször előfordul, szerveres környezetben is."

Mivel egy "kicsit" jobban el van terjedve... De látom nem értetted ezt mire mondtam. Teljesen lényegtelen hány támadás van, magáról a rendszerről beszéltünk, a "szakértő" úr ugye arra célzott, hogy a *nix milyen jól van megtervezve azt nem érintik ezek a problémák. Pedig ugye mindenki tudja, hogy ez mekkora marhaság ugyanolyan lyukas az is mint a win, csak nulla elterjedsége miatt nem támadják. Erre volt példa a féreg deface és a kernel panic tucatnyi linuxos biztonsági lyukkal...

Memória. Érdemes ugyanezt megcsinálni winnel, de úgy hogy nem állitod le a memóriafaló programot, swap nélkül (vagy korlátozott swap mérettel) és megnézni mi történik. Semmi!! Az utolsó 20-30 megát a kernel nem engedi kiosztani az alkalmazásnak (megtartja magának), hanem megtagadja a program memóriafogalalási kérelmét, miközben a rendszernek semmi baja, röhögve előhozod a taskmant kilövöd az alkalmazást és vigan megy tovább minden. Ugyanez egy fedorán kernel paniccal kifektette a rendszert!
    De mint mondtam már korábban próbáld ki az outlook-os új üzenetet ami wordöt nyit. 100 kb-al se nő a memóriafoglalás... Szóval lehet ezt a témát se kéne nagyon a linuxal feszegetni :)

(egyébként ezzel a memóriás résszel azt próbáltad bizonygatni, az oo-s fiúk nem tudnak winre normális programot irni csak linuxra? Ha igen, akkor ezt én elfogadom, csak akkor ne gyertek azzal, hogy winen használható az oo)