Lássuk már be, hogy akinek van pénze az nyugodtan vegyen m$ office-t. Az openOffice pedig nem ennek, vagy annak való, ha egyetlen szempont van: Milyen feladatra kell az irodai programcsomag?
Az OOo 2.0 nagyon jó. Legalábbis lényegesen jobb, mint a 0.9 v. 1.x.x széria. (én könyvet szerkesztettem vele) Szóval jó az, a kérdés valóban az, mire akarod használni?
Az m$ formátum nyitása egyértelműen (szerintem) arra megy ki, hogy megpróbál lobbizni, hogy a most még csak kezdeményes, (de a jövőben valszeg kialakuló) Opendocument legalább, ha nem full alapja legyen. Meg fog próbálkozni azzal, hogy a megnyitott .doc legyen az ODF alap formátuma, magyarán meg fogja próbálni a jelenlegi jelölteket kiütni a nyeregből.
Nagyon meglepődnék, ha nem erre menne ki.
És meg vagyok gyöződve, hogy nem lesz szabadon hozzáférhető, és nyitott a köv. office .doc -ja, innentől az office12 doksi formátuma hivatalos szabvány lesz, de a következő nem. Máris megvan a minősítés, hogy a .doc bizony a világon mindenhol elfogadott hivatalos szabvány, ergo: csak a mienk a szabványos irodai programcsomag.
Nem kell nagy ész ezt kitalálni.
És igen ,egyetértek azzal maximálisan, hogyha valaki drágának tartja az m$ office-t, ne vegye meg! De komolyan! A warezt nem tudom elfogadni mint alternatíva.