Narnia Krónikái
  • Lyan Kyj
    #81
    Én írok akkor:
    Nos.....sztem két féle képpen elemezhetnénk a filmet: felmérhetjük, mennyit sikerült áthozni a könyvből, és megnézetjük, hogy teljesített mint film, önmagában.

    Nem kötözködésképp, de:
    A látványra semmi panaszunk sem lehet, a világ 4 legnagyobb effekt-gyártója készítette, első helyen a WETA, ami ugye olyan filmeket készített, mint GYU, King Kong... Minden képkocka meseszép, minden egyes jelenet a Narnia hangulatot árasztja, legalábbis számomra. Színészi játékról itt igazából nem nagyon lehet szót ejteni, hisz a 4 gyermek még kezdő ezen a téren, ez volt az első filmjük (kivéve a Susant játszó Anna Popplewellt, aki már játszott sorozatokban és máshol. Talán egyedül a Jadist alakító Tilda Swintont lehetne kiemelni, nekem nagyon tetszett a játéka, a másik kedvencem pedig a kis Lucyt játszó Georgie Henley lett, nagyon aranyos és kellően beleélte magát a szerepbe.
    Tény, hogy a történet nem tartalmaz eget rengető újdonságokat, de aki ismeri C.S.Lewis regényeit, az tudja, hogy nem ezen van a hangsúly.
    Mondanivaló tekintetében sem értek veled egyet, ugyanis rengeteg minden el van rejtve a párbeszédekben, amiket a gyerekek egymásnak mondanak...itt mondhatnám Lucy és Edmund beszélgetéseit például.
    Szerintem ez egy különleges film, mert sokkal kevesebb az akció, mint egy mai átlagos filmben, viszont annál magávalragadóbb is...
    Én azt javaslom, egyszer mindenki nézze meg legalább, és döntse el maga...