SG: Székesfehérvár Connection
-
Svx #509 Amúgy tényleg mi van mostanában az emberekkel?
Az utóbbi hetekben tiszta budapest lett közlekedés szempontjából fehérvár.
A napokban egyszerűen meg van mindenki őrülve. A legdurvább talán az volt, amikor beláthatatlan kereszteződésbe megállok a stoptáblánál, és látom, hogy a mögöttem álló jobbra kivág mellettem, és beelőz, átszorítva a szembesávba engem(pont indultam én is). Ez még semmi, utána egy gázzal átment a piroson, de úgy, hogy nem akkor váltott át, hanem már piros volt jó rég, ráadásul egy 6 sávos út volt keresztbe.
Párhuzamos közlekedésre alkalmas utakon is életveszélyes lett a helyzet, külső sávban az alkalmi sofőrök 30-al, belsőben meg a "kisujjból kirázom a bírságot" emberek 80-al. Mivel nekem is sietős volt kicsit a napokban, szerettem volna kikerülni a 30-al közlekedőket, de kb. minden második sávváltáskor vissza kellett raknom 2.-ba, és padlóznom, hogy be tudjak sorolni.
Mindenesetre ma már lépett a rendőrség, pont előttem ment a közlekedésiek egyik álcázott elfogó egysége, rájuk is ilyeszthettem kicsit, mert kilómétereken keresztül pont arra mentem a véletlennek köszönhetően, mint ők, és először még huzatták neki kicsit, aztán mikor feltűnt, hogy még mindig mögöttük vagyok, hirtelen elkezdtek 50 méterrel a piros előtt már fékezni jól láthatóan, meg az irányjelzőt is intenzívebben használni, biztos azt hitték valami felettes vagyok, aki ellenőrzi őket(ráadásul feltűnően szabályosan közlekedek, biztonságos is, meg nincs most nagyon pénzem bírságokra), pedig csak arra volt a legrövidebb út a boltba, amerre ők mentek visszaállni a rendőrségi garázsba :)
Na mindegy, remélem sikerrel járnak, mert ez már tényleg nem állapot, szeretek néha odalépni, de az azért sok, hogy szó szerint versenyezni kell egy-egy sávváltásért, komolyan megfájdultak a vállaim, meg a lábaim ebben a pár napban.
Amúgy nem is a vadállatokkal van baj, meg nem is a "30-nál félek gyorsabban menni" frissjogsis/évente 3x autót vezető emberekkel, hanem hogy most együtt vannak az utakon, és a normális sofőröknek szinte ellehetetlenítik a szabályos és biztonságos közlekedés lehetőségét, és folyamatos manőverezésre kényszerítik őket.
Amúgy megmondom lehet a két dolog egymást gerjeszti, mert 1x nálam is elcsattant tegnap a biztosíték, amikor egy tanulóvezető ment előttem 20-al, folyamatosan jobbra-balra rángatva a kormányt, és amikor végre elhúzott a kanyarodó sávba, a piros lámpa ellenére azon a 30 méteren ami volt a lámpáig 1-esben padlógázzal majdnem tiltásig huzattam mellette mérgemben, azt remélve, hogy észhez tér, és visszamegy még venni jópár rutinórát. Mondjuk az oktatójára is ráférne egy kis elbeszélgetés, ugyanis rám már az első forgalom órán rámszóltak, ha nem mentem 50-el, vagy amennyi épp a maximum megengedett volt.