félreértettél. nem vegytiszta communistát, kapitalistát vagy fundamentalistát mondtam. én is vagyok kicsit mindegyik, bill gates is kicsit mindegyik és 16. Benedek is mindegyik, más-más részben... nyilván egy Bin Ladenben az átlaghoz képest túlteng a fundamentalista, egy Teréz anyában meg a communista (direkt nem k-val írtam, az ma felénk sokkal pejoratívabb), stb., ez azért van, mert ez a három mindenki fejében úgy él, hogy együtt elképzelhetetlen, pedig pl. kazaa meg egyéb letöltők, meg a szoftver jogi dolgok (most ezt nyilván hosszabban kéne leírni, meg magyarázni) éppúgy a communizmust - afele mutató problémákat - jelenítik meg a társadalomban, mint ahogy az arab - és egyéb, csecsen, palesztín, ír stb. - terroristák meg a fundamentalizmust. ez a 3 "izmus" (jó rossz szó ez itt, mert én ezt festészetbe szoktam meg:) ), szal, ez a három irányzatot kicsit úgy képzelem el, mint három vektort, amik egyik erre, a másik arra, a harmadik amarra mutat, ez okozza a konfliktusukat. de ha három vektort összeadunk, kapunk egy negyediket leírja az együttes irányukat ... hmm, igazából sokkal hosszabban kéne leírjam az egészet, hogy érthető legyen szerintem