The Chronicles Of Narnia
  • Sliderx
    #31
    Na bemásolom innen az SG-s infót a filmről hátha valaki nem olvast.


    Narnia Krónikái kiütötte Pottert
    2005. december 11. 23:52, Vasárnap - Ötvös Tibor

    A Disney ezúttal jó lóra tett: C.S. Lewis Narnia Krónikái könyvsorozata hatalmas sikernek örvend az egész világon.

    Nem volt meglepő, mikor kiderült: a sorozatot hamarosan a mozik vásznain láthatjuk viszont. Az viszont annál inkább, mikor bejelentették, hogy először a második, Narnia Krónikái - Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény címet viselő könyvet dolgozzák fel.

    Lucy, Edmund, Susan és Peter a második világháború alatt a bombázások elől Londonból vidékre menekül, ahol egy furcsa professzor kastélyában lelnek menedékre. A kastély egy félreeső szobájában egy napon öreg szekrényre bukkannak, ami egyenesen egy másik világba röpíti őket. A Narnia nevű csodaországot különféle beszélő lények, törpök, faunok, kentaurok és óriások népesítik be, de a békés földet örök télre kárhoztatta a gonosz jégtündér, Jadis átka. Narnia nemes lelkű és titokzatos uralkodója, a hatalmas oroszlán, Aslan oldalán a gyerekek felveszik a harcot Jadis ellen, hogy kiszabadítsák Narniát a jég és fagy fogságából.



    A király és egyik "lovagja"

    A Disney bízott a sikerben, hiszen 180 milliós költségvetést engedélyezett a produkciónak. És úgy tűnik a pénz vissza is folyik a kasszába. A Narnia Krónikái ugyanis bemutatója hetében rögtön az első helyen kezdett, 67 millió dolláros bevétellel. A második helyre a George Clooney - Matt Damon nevével fémjelzett Syriana került 12 millióval, míg a Harry Potter és a Tűz Serlege a dobogó alsó fokát szerezte meg 10 millióval.

    Érdekesség, hogy a Steven Spielberg felügyelete alatt készült Egy gésa emlékiratai 8 moziban került bemutatásra és onnan 674 ezer dollárt szedett össze. A hét legnagyobb vesztese a múlt héten debütáló Aeon Flux lett, hiszen alig több, mint 4,5 milliót szedett össze 63,5%-os zuhanás mellett. A 20 millió dolláros bevétel pedig nem igazán fedezi majd a 62 milliós gyártási költséget.