• BlackRose
    A kereskedelmi szoftverpiac két modell szerint működik, (leegyszerűsítve). Az egyik a custom vagyis testreszabott szoftver, a másik a shink-wrap, vagyis dobozos szoftver az üzletek polcain.
    Na most az első a testreszabott (és ebben működik a szoftveripar nagyobb része), korlátozott kereseti lehetőségekkel jár, és magas kockázattal, ezáltal a support nagyon sokat felemészt. A másik a shrink-wrap model, ott egy meghatározott, szám kifizeti a költségeket, és azon kívül minden eladott peldány majdnem tiszta haszon.

(off)
    Nem akarok marhaságokra harapni (ezt már éppen eleget tettem, azt tudja mindenki aki kisőri az SG-n történteket), de a kedves fórumozók akik a személyemet jöttek leköpködni, megérdemelnek egy rövid választ.
    Először is ha valójában kísérnék amit írtok, tudni kellene nekik, hogy éppen az ellenkezője az igaz, NEM HISZEM MAGAM OKOSNAK. Amit irok az a saját véleményem, és mint minden vélemény nem végső és nem teljes, sőt lehet, hogy téves. Karl Popper mondta, hogy csak kétféle elmélet létezik (téves és nem-teljes), jómagam törekszem, hogy ne a téves elméletekben ússzam le életem (persze lehetetlen, hogy mindenütt ez legyen), és ha valamiben téves úton járok akkor minnél előbb áttérjek a nem-teljes útra. Ezért szívessen fogadok minden konstruktív kritikát és becsületet tartalmazó véleményt, de elutasítom az ilyenfajta "te nem értesz semmihez, baromságokat írsz és én ezt tudom... stb." alapjában értelmetlen és alaptalan kijelentéseket. Tehát ha van valami mondanivalójuk azoknak akik ilyen durván és magabiztossan leköpnek, szívessen várom őket itt a fórumban számtalan normális vitában (amiben egyébként részt veszek néhány másik fórumozóval rendszeressn).
    Aki az SG-t nem tartja megfelelő helynek a vitákra, az jobb ha kívül marad, ugyanis az két embernek tök mindegy, hogy hol beszél, ha van mondanivalója, ezért gondolom, hogy itt az SG-n sokszor egész komoly viták is létrejönnek néhány fórumozó között, de abban is biztos vagyok, hogy sokan akik csak passzívan olvassák azok is tanulnak belőlle. Különben én nem teszek különbséget fórumok között, és az SG-n kívül relatív aktívan résztveszek másik portálokon és másik fórumokban is. Tehát nem a heyl a fontos, hanem az emberek és a tartalom.
    Ami pedig az autóbuszos fontos embert illeti, az már attól függ, hogy hól járunk, Singapurban pl. egy fontos ember is sokszor autobuszozik mert a központban a napi parkolódijj 350-1000 dollár között mozog, és nagyon fontos embernek kell, hogy legyen annak aki ezt fizetheti. Különben én jómagam csak egy 1996-os Ford Mondeo I-eset mondhatok magaménak amelyel 215.000 km futottam le, és amely még mindég úgy működik mint azok a svájci órák amelyeket azok a cégek gyártanak amelyeknek működési elvét néhány ember szerint a mai globális és mindenekelőtt elképesztő sebességgel fejlődő világ gazdaságára kell alkalmazni. Na mindenkinek jó szórakozást...