Turmoil#48
Nem csak járót csináltak. Sőt, nekem jobban tetszik az egylábú ugráló robot. Eszméletlen jól nézett ki, ahogy egy vonal mentén ugrált körbe-körbe.
A járással ugye az a gond, hogy nem tudatosan csináljuk, maximum azt a részét, hogy merre akarunk menni. Ezt még ugye könnyű is lenne leprogramozni/betanítani bármilyen mesterséges intelligenciának. A neheze a az összes többi körülmény észlelése, feldolgozása és a reakciók beépítése a folyamatba. És ugye az ember is képes megbotlani. Ilyenkor ismét hatalmas kapacitás mozdul meg, hogy talpon maradjunk.
Ha lenne "Kronovizor", akkor biza nem lenne olyan bonyolult pl. bűntényeket felderíteni, de ami még biztosabb, az az, hogy emberi jogi szervezetek ezerrel tiltakoznának ellene:))) "Tudom mit ettél tavaly nyáron"
Amúgy ezt már én is kitaláltam, hogy milyen jó lenne, ha lenne, aztán belegondoltam, hogy kinek lehetne ezt a kezébe adni, kire lehetne egy ilyen eszközt rábízni, és arra jutottam, hogy leginkább senkire. Meg kellene semmisíteni és örökre elfelejteni, még akkor is, ha hasznos dolokra is lehetne használni. És ez más dolgokkal is így van. Klónozás, génmanipuláció, stb...
Mindent ésszel kellene használni. Pl. a génmanipuláció: csak úgy lehet ésszel használni, ha nem használjuk.
Ha valami elérhető, az mindig kerül rossz kezekbe is. Lehet, hogy áldás, lehet, hogy annak hisszük, miközben ártunk vele, de mindig lesznek, akik szándékosan ártó célra használják majd fel. (Mert ugye nincs senki, aki némi pénzmagért hajlandó ólmozott paprikát, betiltott vegyszerrel permetezett, műtrágyázott gyümölcsöt, zöldséget forgalomba hozni... Ugye?) Naivitás lenne azt hinni, hogy ilyen nincs. :(