Ironka#107
Azért linkelek mindig, hogy ne tűnjön úgy légből kapott agymenés, amit írok. A wikipedia pedig szvsz egy nagyon megbízható tudástár, hiába írják önkéntesek, a szócikkeket többszörösen ellenőrzik. Semmivel sem megbízhatatlanabb, mint egy kinyomtatott lexikon, csak ezerszer nagyobb és folyamatosan frissül. Ezért ajánlom, aki egy kicsit is tud angolul és hallott innen-onnan pletykákat először járjon utána, legegyszerűbb, ha itt kezdi.
És ne haragudj de én sokkal inkább megbízhatónak tartom az elfogadott tudományos nézeteket, mint az ufómagazinokat és édesvizes könyveket. Nyilván nincs mindenben igazuk (és sok a marakodás, hatalmi harc köztük), DE sokkal közelebb állnak az igazsághoz, talán azért mert ők próbálják használni a józan eszüket. Legjobb példa, hogy ezek a tudósok MŰKÖDŐ dolgokat állítanak elő pl. Ha kétségbe vonod őket, ne használd a számítógépet és ne szedjél gyógyszert. Ezek a gyakorlati dolgok is bizonyítják az igazukat. És én nem azért hiszek nekik, mert ők nagy TUDÓSOK, hanem mert belátom, amit ők mondanak. Tanultam eleget a témát, hogy megértsem és belássam az okoskodásaikat (főként a biológiait, geológiait). Ennyi.
Az ufók létezéséről Asimovnak volt egy jó kis eszmefuttatása. Ti., hogyha fényéveket át utaztak iszonyú nagy energiabefektetések árás, akkor mi f@sznak játszadoznak itt velünk? Miért nem teszik egyértelművé a létezésüket. Ja, hogy úgyse értenénk az emberi agyunkkal, gondolom ez lesz a válasz.
A Föld külső megtermékenyítése, mint lehetőség pedig egyáltalán nem lehetetlen, erre is vannak elméletek, ezt hívják pánspermiának. Teljesen logikus lehetőség. Van erről egy jó ismeretterjesztő könyv Francis Cricktől (Watsonnal ők fedezték föl a DNS-t). A címe: Az élet mikéntje.
písz