• Nadi
    #64
    A nézők többsége lemaradhat a jövő évi labdarúgó-világbajnokság mérkőzéseinek több mint feléről. A Sport Klub vezetője állítja, a 64 meccsből 34 egy a napokban induló kábelcsatornán lesz látható.

    Az már korábban kiderült, hogy első alkalommal nem a Magyar Televízió közvetíti a világbajnokságot, hanem a jogdíjért többet ajánló RTL Klubon vetítik majd a meccseket. A jelek szerint a nézők többsége kénytelen lesz lemondani a meccsek feléről, ha az országos kereskedelmi csatorna továbbadja a meccsek egy részét egy kizárólag kábelen és műholdon terjesztett sportcsatornának. Márpedig ilyen együttműködésre készül az RTL Klub és a Sport Klub, amelyek tulajdonosi szinten kötődnek egymáshoz - írja a Népszabadság.

    A 2006 januárban induló Sport Klub mindössze 600 ezer háztartásban lesz látható, az adó képviselői ugyanis eddig nem tudtak megállapodni a legnagyobb kábelszolgáltatóval, a UPC-vel, s a megegyezésre nincs sok esély. Ez egyrészt azzal magyarázható, hogy a Sport Klub többször is korrigálta, hogy valójában mit is közvetít majd. A hirdetésükben szerepel például, hogy a Barcelona, az Arsenal és a Liverpool összes meccsét közvetítik a Bajnokok Ligájából. Az viszont a szövegből hiányzik, hogy felvételről. Másfelől problémát jelent, hogy a UPC indította el a Sport 1-et, és jelenleg is 25 százalékos tulajdonos a sportcsatornákat működtető társaságban. Márpedig saját konkurenciáját kellene a programcsomagjába illeszteni, ha felvenné a Sport Klubot..."