• zvaragabor
    Hát nekem teljesen egyértelműek azok a dolgok, amiket te nem értesz. :)

"Miért ? Miért ? Merthogy ?"
    Mert. John kilépett 2007-ből, és belépett a háborúba(nem tudom milyen évet írnak ekkor). Ez Johnnak egy szempillantás, de mindenki másnak több év. Mert ők nem ugrottak időt, ők 2007 óta John nélkül élnek, ők egészen john megérkezéséig végigéltek minden napot.

"Furcsa, ez ellentmondás v nemtom, merthát Dereket is John és Cameront is John küldte vissza (anno)"
    Igen. De minden bizonnyal nem 2029-be érkezett (ekkor küldte vissza az embereit és a gépeket), hanem egy korábbi időpontba. 2015, vagy mittudomén. :) És ekkor még mindenki ott van.

"pl ha nem ment volna át, akkor hogy lett volna John Connor, érted"
    De hát átment. :) Ezen nincs mit kukacoskodni. Ez most olyan, hogy sorozat folyamán is megölhette volna valamelyikm terminátor, és akkor nem létezne, de nem ölte meg senki.

"Derek nem ismer semmilyen John Connort és mégis leállítja az emberét aki fegyvert fog rá"
    Nem azért állítja le a katonát, mert a srác az John Connor, hanem mert látja rajta, hogy nem gép. Mondta is, hogy a szemébe épp annyi gép van, mint a katonáéba. Tudom, kicsit banálisan hangzik, hogy ennyiből megállaítja, de hát ez egy film, és hát csak jobban illik a szituációba, minthogy odatesznek egy kutyát hogy megnézze.

"vajon Johnon kivül a fater is vágja, hogy mi a helyzet"
    Mint már írtam, nem tudja. Miért is tudná.

"Johnnak léteznie kell, mivel mikorra megalakul az ellenállás STB. addig John Connornak rég léteznie kell, meg kellett születnie, nemde ? "
    John létezik, attól, hogy megalakult az ellenállás. Csak nélküle alakult meg. Attól, hogy most a filmekben úgy van, hogy John ott van az Ítélet Napjakor és az ellenállás megszervezésekor, az nem jelenti azt, hogy most is így kell lennie. Ez nem kőbe vésett törvény. A TSSC így variálta a dolgot. Derek sem létezik az eredeti sztoriban, csak a TSCC-ben.

"AZ APJA SEM LEHETNE OTT UGYEBÁR..."
    Miért ne lehetne ott? Kyle születése Johntól teljesen független. Valamelyik részben Derek elvitte Johnt sétálni, és megmutatta neki a kis Dereket (az akkori fiatal énjét), és a kis Kyle-t.

"de az apja nem játszik főszerepet, mivel mittomén hol és mikor - de bőven itéletnap előtt meghal, nemde ? "
    Hogyne játszana főszerepet, csak nincs tartós szerepe. Hogy magyarázzam. Az első filmben ugye visszaküldték Kylet a jövőből. Ott meg is hal a Terminatorral folytatott harc során. De attól a kis kyle ugyan úgy megszületik később, és megéli az Ítélet Napját, hogy atán majd újra visszaküldhesse Connor.