Nah... hát nem tudom miért vártam, hogy majd az NGC jól megmondja a tutit az időutazásról. Nem ez történt.
Volt mindenféle süketelés a gravitáció által befolyásolt időről (ami igaz, de ez nem időutazás). Tehát hogy pl. az idő nem egyformán telik az univerzumban, de még a GPS műholdak idejét is naponta korrigálják, mert annyira eltér az idő múlása a műholdakon, mint a Földön. Megemlítették, hogy a nagysebességű utazónak lassabban telik az ideje. Aztán szó esett a féreglyukakról, meg az összehajtott papírlap hasonlatról, de hogy ennek is mi köze az időutazáshoz, szintén nem tudom.
Szó volt a nagy sebességgel forgó fekete lyukakról, állítólag ott megvalósulhat az időutazás, mert a forgásuk annyira eltorzítja a téridőt.
Ami viszont meglepett, hogy az elsőnek megszólaltatott tudós nem volt más, mint Ronald Mallett, aki azóta akar visszamenni a múltba, hogy 10 éves korában meghalt az apja. Van valami (forgató)könyve, amiből 2010-ben film készül.
Szerinte a gravitáció határozza meg az időt (ez valószínűleg igaz). Ebből azt a következtetést vonta le, hogy az idő a fénnyel befolyásolható. Valami körkörös lézer fénynyalábbal próbálkozik, de többet nem mondtak erről a filmben.
Megszólalt még további 2 tudós: Michio Kaku és J. Richard Gott is.