• BaliBoy
    Hát szerintem lehet valaki agresszív a játékoktól! Ha valaki nagyon sokat játszik, de tényleg, és nagyon beleéli magát akkor egy idő után nehezen tud elvonatkoztatni a játék érzésétől és virtualitássá válik számára a realitás. :)) Egy idő után nem tud elvonatkoztatni. Na persze azt azért kihangsúlyoznám, hogy ez csak az arra hajlamos emberekre igaz.
    A függőség állítása viszont teljesen megállja a helyét. Saját tapasztalat. Én 1992 őszén ültem elősször pc elé. És korántsem utoljára. Amikor benne van az emeber nehezen ismeri fel, hogy függővé válik. Ahogy én sem ismertem fel! Pedig a külvilág ingecsak mondta, hogy már függő vagyok. És ez igaz is volt. Azóta sikerült visszafognom magam, de ezt nem annak köszönhetem, hogy magamtól rájöttem erre, hanem találtam más dolgokat amik érdekelnek és valőszínüleg az egyéb elfoglaltságaim is úgy alakultak, hogy kevesebbet kerültem gép elé. Mostmár tisztában vagyok vele, hogy túlságosan ragaszkodtam a géphez, és ami azt illeti még mai is erőssen kötődök hozzá. Pl. ha kijön valami új játék ami érdekel és le tud kötni akkor teljes napokat tudok eltölteni a gép előtt. De szerencsére már korán sem annyit mint annó. Egy kicsit a droghoz lehet ezt hasonlítani, bár személyes tapasztalataim nincsenek szerencsére e téren, csak annyi, hogy a legjobb cimboráimból lettek kábszeresek. És nem tuják belátni, hogy ők azok! Lehet, hogy a hasonlat kicsit dúrva, de van a két dolog között némi hasonlóság.

Ha egy igazi agresszív játék függőt akartok látni akkor tudom ajánlani azt a kisvideót ami a Goldengaten van a poén videók között "Közöttünk élnek..." címmel.