• sonicXX
    Egyetértek BlackVoid-dal, tényleg az a legnagyobb baj, hogy ők elvárják tőlünk a toleranciát, míg ők ugyanezt nem adják meg. Milyen érdekes, hogy Európa hány vallást és kultúrát eltudott hordani a hátán évezredeken keresztül - jó kisebb-nagyobb vérengzések mindig voltak ebből kifolyólag - és ha megnézzük a legnagyobb gond nem is ezekkel van. Hanem a szélsőséges felfogású emberekkel. Én is ismertem arab srácot, imádtam mert iszonyú jó fej volt, mindig azzal vicceltük ha volt nálunk ital, hogy kér-e egy kortyot, és mégsem irtotta ki a családjainkat... értitek? Nem a vallásokkal van baj, hanem azzal, hogy vannak retardált ( = korlátozott szellemi képességű) emberek, akik képtelenek a sajátjuktól eltérő nézőpontokat elfogadni. Példaként hoztam fel a mi vallásunkat, aminek az eredetijét majd kétezer éven át üldözte a kereszténység és a középkorban megégették a testvéreinket és megkínozták, ismét csak például, ez nem szép dolog, de mi most ezért mégsem verődünk bandákba és gyújtunk fel templomokat vagy verünk meg keresztényeket... Gondolom érthető miről beszélek. A szélsőséges emberekből hiányzik az elfogadás képessége. Ez okozza az inkompatibilitást. És igen, aki bejött ide, vegye tudomásul hogy csak ITT van és nem ITTHON, különben meg menjen haza.
    Nekem például semmi bajom nincs azokkal a bevándorlókkal, akik képesek elfogadni legalább részben a mi mentalitásunkat, és legalább törekednek a nyelvünk elsajátítására. A kínaiak 20 év alatt jobban megtanultak magyarul, mint a romák 500 év alatt... Nekem semmi bajom a kínaiakkal, én még nem láttam hőzöngő kínait aki arról prédikált volna, hogy milyen borzalmas itt élni és az emberek mennyire megvetik őket. Pedig itt nem egyszerű élni nekik, és sokan megvetik őket. Viszont erről hőzőngeni meg "gádzsózni" és egyebek, minden nap hallok szinte BKV-n vagy úton-útfélen romákat. Ha nekik 500 év kevés volt ahhoz hogy megértsék: ez nem az ő hazájuk, mi itt BEFOGADTUK őket, és nem képesek alkalmazkodni, menjenek vissza indiába, ahonnan a kaszton kívülisgük okán elvándoroltak anno. Szintén nem akarok általánosítani, ezért megemlíteném, hogy ismerek keményen dolgozó, a gyerekeit normálisan nevelő, nem alkoholista romát is, ismerek olyat is, akivel lehet beszélni vagy beszélgetni. Ismét az a baj, hogy a többségük sajnos képtelen az alkalmazkodásra. Ami viszont nem jó, hiszen az embert az állati sorból többek közt ez a képessége emelte ki, így az alkalmazkodásképtelenség számomra bizonyított evulúciós zsákutcát jelent.
    Fenyegetnek minket, hogy kitúrnak az otthonainkból. Egyetlen percig sem félek attól, hogy ezt meg tudják majd tenni, és ha mégis, nem félek attól, hogy azt a társadalmat fenn tudják tartani. Nagyon egyszerű miért: nézzük meg az eredetit - működik? NEM! Ennyi. Végül kiírtják majd egymást, mert alulműveltek és azok is maradnak, mível a mi tanításaink nekik nem kellenek - ők mindent jobban tudnak, csak kár hogy az a jobban tudás eddig sem tette jobbá az életüket.

Szóval igen, aki nem képes kicsit is alkalmazkodni, az menjen máshová, vagy ha az övéi olyan jók, akkor menjen vissza oda ahonnét jött, és gondolkodjon el a kettő közti különbségen. Hogy is működik ez? Ha egy arab bejön az EU-ba, akkor bármit megtehet, hiszen kisebbség, ha egy európai elmegy egy arab országba, akkor jóeséllyel talán be is börtönzik, ha nem alkalmazkodik haladéktalanul a környezethez? Nem lehet hogy kicsit felül kéne bírálni a "vendégszeretet" opciót európán belül? Nem okozott a rengeteg vegyes nációjú ország így is elég gondot? DE. Én abban hiszek, hogy ezek a dolgok sosem fognak megoldódni, amíg egy markáns, következetes határozat nem születik meg. Egy társadalomnak tudnia kell megvédenie az értékeit, és fellépni azok mellett aktívan vagy passzívan, ha azok veszélyben forognak. Márpedig az európai értékek jelenleg halmozottan ki vannak téve a veszélynek.

A népek problémáit a népek emberei okozzák. Amikor a népek magukkal hozzák a kultúrájukat, magukkal hozzák a társadalmuk fekélyeit is. Annak semmi értelme, hogy egy nép kivánrol egy országból, aztán nem változtatnak semmin. Így csak az országuk koordinátáin változtatnak. Maradjanak ahol vannak és a menekülésük helyett inkább nézzenek szembe a saját fekélyes társadalmukkal és a haldokló kultúrájukkal. Európa is megszenvedett azért, hogy oda jusson, ahol tart, Amerika is, minden népnek meg kell szenvednie a fejlettségéért, minden országnak. Mi is miután megérkeztünk felvettük a kereszténységet. Nem volt egy békés folyamat koránt sem, de volt annyi eszünk, hogy felismerjük, hogy ideológiai váltás nélkül nem léphetünk előre. Az a helyes, ha mindenki saját maga küzd a saját maga értékeiért, és nem menekül a problémák elől, hanem megoldja. A menekülés gyengeség. És mint írtam is, hasztalan, mert ha nem cserélnek le néhány dolgot a saját ideológiájukban, akkor ez úgysem változtat semmin, és csak mégtöbb ellentétet szül.

Igenis hogy szigorítani kell az EU-n kívülről érkező bevándorlást, a letelepedést pedig még annál is jobban. SZERINTEM ez jelenti a hosszútávú megoldást.