• sonicXX
    "ugyanúgy ahogy most információs forradalom van anno meg volt egy ipari is, lesz gondolkodásmódváltásbeli is."

Igen, ez nem kerülhető el, ez éleződik jelenleg.

"A 147. ként bejegyzett vallásodról nem is hallotunk volna, ha most nem lenne információs forradalom"

Sőt nem is írhatnánk le mindezt :). Amúgy valóban. Itthon nem számotvető a Wicca vallású ember, de vannak országok, ahol igen. Ez egy feltörekvő kisvallás, amiben ÉN személyszerint megtaláltam az utamat. Hogy ki mit gondol erről és másról, az más dolga, én csak kifejtettem a véleményemet a saját szemszögemből úgy, hogy próbáltam figyelembe venni a más nézőpontokat is. A vallások többsége konstruktív és követhetőek. Én nem ezért emeltem ki az enyémet, hanem azért, hogy érződjön ezen keresztül a média homogenitása, ahogyan butítja az embereket gyakorlatilag. Nem várom el senkitől, hogy ezt a nagyjából 1000 lelket számláló vallási közösséget ismerje. Csak kiemeltem, hogy a média hatására élből két csoportba kategorizálnak miatta, mert melyik TV vagy újság foglalkozik ma mondjuk több isten hitű vagy természet vallásokkal, esetleg a kereszténytől eltérő más, egy isten hitű ugyanannyira világvallással? Láttál te már cikket arról, hogy mondjuk mit mondott egy Krsna-s egyházi vezető a valamelyik nagyobb prédikációjában, vagy 2 sorosnál nagyobb idézeteket a Dalai Lámától? És zsidó ortodox vallási vezetőktől? NEM. Pedig ezek az emberek is értelmes emberek, ezek a vallások is több millió lelkes táborral rendelkeznek. Gondolkodott már bárki is azon, hogy ilyet miért nem látni?

A média homogenizál, az olvasók/nézők ezért beszűkülnek, végül lassan elbutulnak. Aki nem újságból és TV-ből ismeri a világot, esetleg kicsit műveltebb, az meg GÁZ és már neki ciki - kiközösítik és féltékenyek lesznek rá. Az is ciki, hogy ezt leírom. Maholnap megbélyegeznek érte majd nyilván azzal, hogy nem tudom elfogani a tévedésemet, vagy hogy antiszociális vagyok, vagy egyebek.

Na mindegy, végül úgyis az idő fog győzni, lényegtelen hogy én mit írok és mit gondolok.