• Capra Ibex #144
    Ezt nagyjából jól mondtad ;)

Már csak azért sem hiszem, hogy erre a helyzetre lehet jó megoldás, mert a "lázadó" fél sem tudja mit akar.
    Szerintem a csürhe kifejezés nagyon is helyes rájuk. Mert azt nekem senki ne mondja, hogy szervezetten cselekednek!
    Eljöttek egy olyan országba ahol azt hitték jobban élnek majd. Sokuknak ez mégsem sikerült.
    Hogy ez most az ő, avagy a franciák töketlensége azt én nem tudhatom, annyi viszont bizonyos, hogy a franciák már ott elrontották, hogy nem elég szigorú feltételekkel engedték be az arabokat (is).
    És sokan itt mondogatják, hogy lám-lám a liberalizmus hova vezet.... Na ennek semmi köze a liberalizmushoz. Ez az előre gondolkodás képességének hiánya.
    (Aztán - nem mintha kötekedni akarnék - de vannak itt akik összekeverik a liberalizmust és a kapitalizmust.
    Sőt sokan a muszlimokat minden rossz okozójának tartjátok, de ez a fajta dzsihad mizéria csak egy kissebségre jellemző.)

Szóval a nagy kirohanások a liberalizmus és az iszlám ellen feleslegesek. Akkor vitázhatunk inkább a hülyeségről... Vagy csak egyszerűen az emberi természetről (vagy a szokásokról, a társadalmakról, a viselkedésmintákról, mélypszichológiáról).
    Úgy értem az egésznek semmi értelme.
    Létrejött egy probléma, most tűzoltásra van szükség, aztán lehet gondolkodni mi legyen ezután. (Innen lásd Laci73 alternatívái valahol lent... mármint hosszútávon...)

Off : (A túl sok zenésszel meg nincs baj csak a jogvédőik (kiét is védik?) menjenek a p*csába.)