307
-
Capra Ibex #144 Ezt nagyjából jól mondtad ;)
Már csak azért sem hiszem, hogy erre a helyzetre lehet jó megoldás, mert a "lázadó" fél sem tudja mit akar.
Szerintem a csürhe kifejezés nagyon is helyes rájuk. Mert azt nekem senki ne mondja, hogy szervezetten cselekednek!
Eljöttek egy olyan országba ahol azt hitték jobban élnek majd. Sokuknak ez mégsem sikerült.
Hogy ez most az ő, avagy a franciák töketlensége azt én nem tudhatom, annyi viszont bizonyos, hogy a franciák már ott elrontották, hogy nem elég szigorú feltételekkel engedték be az arabokat (is).
És sokan itt mondogatják, hogy lám-lám a liberalizmus hova vezet.... Na ennek semmi köze a liberalizmushoz. Ez az előre gondolkodás képességének hiánya.
(Aztán - nem mintha kötekedni akarnék - de vannak itt akik összekeverik a liberalizmust és a kapitalizmust.
Sőt sokan a muszlimokat minden rossz okozójának tartjátok, de ez a fajta dzsihad mizéria csak egy kissebségre jellemző.)
Szóval a nagy kirohanások a liberalizmus és az iszlám ellen feleslegesek. Akkor vitázhatunk inkább a hülyeségről... Vagy csak egyszerűen az emberi természetről (vagy a szokásokról, a társadalmakról, a viselkedésmintákról, mélypszichológiáról).
Úgy értem az egésznek semmi értelme.
Létrejött egy probléma, most tűzoltásra van szükség, aztán lehet gondolkodni mi legyen ezután. (Innen lásd Laci73 alternatívái valahol lent... mármint hosszútávon...)
Off : (A túl sok zenésszel meg nincs baj csak a jogvédőik (kiét is védik?) menjenek a p*csába.) -
duke #143 "Több, mint egy hete tartanak a franciaországi zavargások és semmi nem jel nem mutat arra, hogy csillapulni akarna az erőszakhullám. Sőt, már Németországban is akadt példa a gyújtogatásokra."
Tenyleg nalunk nem rendez valaki ilyen bulikat ?
Kurva jo lenne.Osszejonni,felgyujtani par ezer kocsit,uzleteket,bankokat,plazakat,megutkozni a rendorokkel.Valaki tud ilyet irja mar meg,en szivesen mennek.Vinni par szaz liter benzint,csinalni molotov koktelokat,rohadt jo poen lenne. -
#142 Egyszer Európa is tartott ott mint Ázsia meg afrika, ugyanis az Európai ember is volt tanulatlan, buta meg ilyenek. De az idők során (nem évek) rájött h mi az h ember, kultúra, szokás, tudás, értelem etc.... és fejlődött tett a környezetéért etc... miért nem tudják ezt megcsinálni az ázsiaiak, afrikaiak, kéne elszántság, meg tudás vágy. Nem segélyekből élni etc.. lakosság is sokat tehetne nem csaka kormány, csak hát ugye könnyebb ölbetett kézzel ülni. Jó most mindenkiről nem akarom megmondani a tutit, de akarással sokat lehetne lendíteni, és azzal csak a nyugatiak haragját vivják ki h rombolnak. Undorító, én egyszerűen megbotránkozok a huligán bomlasztó romboló magatartáson.
Sohasem értettem az ember miért szeret zúzni. Mikor építeni kellene a világot. Nahh hát persze h mérges egy Európai mikor saját kontinensén más bevándorlók rosszalkodnak, és uyge az indulatok megvannak h miért kell ez Európának.
Nekem semmi bajom nem lenne velük, de a világ csak szív afrikával meg ázsiával, szinte minden rossz onnan jön.
Pl a franciák tudtak meg az angolok szép kastályokat építeni a gyarmatokon, miért nem tudják ezt megtenni a feketék, mert nem is akarják. Lustának lenni könnyebb mint dolgozni. Munkával lehet előrébb jutni
Meg ne kövezzetek, tudom h kötődik sajnos!! valahová ez amondás de igaz:
A munka szabaddá tesz, hát ezt megtanulhatnák. És ez a tanulásra is vonatkozik. -
n0refleX #141 Hát ha már az irigység szóbajött: a külföldiek szerinte a magyarok iriygek - és ebben va valami.
Amúgy Sliders! gondolkozz már, mielőtt ilyen hozzászólást beírsz.
Már nemtudom hogy melyik gazdag ember mondta, de nagy igazság van benne: "Hogy minek köszönhetem a gazdagságom? Annak, hogy az átlagember napi 2 percet gondolkodik, én meg napi 10-et!" :D:D:D -
#140 Szépen le kéne szedni őket egy két headshottal, meg jól oda pörkölni nekik, aztán szépen visszatoloncolni őket Afrikába meg ahova valók. azt ott pattogjanak a bantu feketék. Elöbb utobb Európa be fog zárkozni a bevándorlók elöl, és jól is teszi. Afrika és Ázsia a világ szemét telepe, Bush indithatná már az atomot.
Bocsi de nagyon dühös avgyok, és elegem van h mindig a bevándorlók teszik feszülté a nyugatot. Nem azt kell irigyelni h Európa AMerika fasza hely, hanem igyekezni kellene megteremteni a légkört ott is és akkor az is fasza hely lesz.
Pl mai Frei dosszié, ha Yemenben nem mindneki fegyvert durrogtatna, hanem ugy élnének mint egy civilizált európai akkor elélg gazdag ország lehetne, dehát ugye jobb szitkozódni és irigyelni. -
n0refleX #139 Amúgy hallottok már az egységes afrikai hadseregről (a tervéről)? :| Szép lassan kontinensenként szövetségeket alkotnak a népek.
- Ennek nem lesz jó vége - -
n0refleX #138 Raszkolnyikov hozzászóláslára:
Tudod mit fizetnek meg? A felelősségvállalást, tehát a manager-t :) a főnököt, cégvezetőt stb. és ez így van rendjén.. viszont az hogy a többségük (pl. multis cégek) pofátlanul kihasználják a munkásembert, mert úgyis sorban állnak munkáért...
Na de kanyarodjunk vissza a cikkhez, az elégedett, kiegyensúlyozott ember nem megy az utcára gyűjtogatni, fosztogatni...
Más kérdés hogy egyes népeknek/népcsoportoknak a vérében van a "lázadás" és a semmittevés.
Ha összehasonlítod a német, a magyar, a holand, vagy az egyiptomiak vérmérsékletét és gondolkodásmódját, akko máris láthatod hogy mennyire különbözőek az egyes népek - és ez így van jól. Viszont a sok különbözőségben vannak szélsőséges megnyilvánulások is, melyet helyesen kezelni mind a mai napig nem tanult meg a világ. Végső soron én azt mondom, hogy most látják a hibáik következményeit a Franciák, a kérdés már csak az hogy tudnak e olyan megoldással előrukkolni, ami hosszú távon eredményes lesz...(kétlem).
Ja amúgy a tücskökre is szükség van, én szeretem a zenét :D, és meg is fizetem ha módomban áll... a gond csak akkor van, ha túl sok a zenész :D -
Praetor #137 Ezek az események az Európai Unióban a föderalistákat fogja erősíteni. Egyre erősebb lesz az Unió hatalma a tagállamok fölött, egyre erősebb ellenőrzés lesz, míg végül kialakul egy európai rendőrállam. Olyan gestapo féle, de identitászavaros, multitőkéjediktálós diktatúra. -
Grenzjager #136 A lényeg:
"A franciák úgysem csinálnak semmit és hamarosan már mi leszünk többen"
és ez a sors vár nemcsak Franciaországra, hanem Németországra, Belgiumra, Hollandiára....
SZÉP VOLT LIBERALIZÁCIÓ!!!! -
Grenzjager #135 MÉG TÖBB BEVÁNDORLÓT EURÓPÁBA!!!!
:) -
fonak #134 Bush egy f*sz, az iraki kalandjával ő is részben felelős azért, hogy elszabadult az iszlám radikalizmus, európában is. Bár valószínűleg csak siettette a folyamatot. Egyébként ha mégis sikerülne az iraki vállalkozás végül, akkor egye fene, legyen isten... :) De a jelek szerint nem fog. -
Raszkolnyikov #133 Itt a felfogásban a van a probléma. a kétkezi munka büdös, a manager meg jólhangzik. Végre egyszer ha azokat fizetnék meg akik termelnek(jobbágyok, rabszolgák, munkások...) és nem kapná meg egy hivatalnok vagy manager egy termelő, proli fizetésének az ötszörösét, akkor nem lenne ilyen ellentét talán. vagy a fenetudja. mindíg van mit írígyelni.
Én megyek aludni. jóccakát. -
fonak #132 A fasizmuson a tekintényuralmi, nacionalista-populista rendszert értem, ami a nemzeti öntudatra, büszkeségre épít, a pénz és a tőke tisztelete helyett a munka tiszteletére, és egyéb fasiszta lózungok, ugye. :) Mondhatni a liberális ideológia komplett tagadására. :) Persze valódi diktatúra nem kellene, csak amolyan lightos fasizálódás. Amúgy ha Kína társadalmi rendjére gondolunk, az sem áll messze a fasizmustól, bár kommunistának vallja magát. Nem mondom hogy ez jó lenne, mert én is sajnálnám a szabadságot (pl. nem lehetne neten ilyen agymenéseket írni, mert elvinne a cyberrendőrség:) ). Bizonyos tekintélyuralmi fordulat elengedhetetlen lenne viszont, ha tényleg meg akarnánk őrizni Európa országainak nemzeti és "európai" jellegét. Jelenleg elöregedő, fogyatkozó többségi társadalmakat és vele szemben a gyorsan szaporodó bevándorlókat (vagy kisebbségeket) láthatjuk. Hogy mi lesz ennek a vége? Úgy néz ki nem az, hogy az utóbbiak többsége képes lesz asszimilálódni.
Egyelőre nem valószínű egy ilyen poltikai fordulat, de az ilyen lázadások előbb-utóbb a (még) többséget belekergethetik az eddig szalonképtelennek tartott és eddig sikeresen karanténba szorított "szélsőjobb" hatalomra juttatására is. Persze, valszeg ez sem hozna igazi megoldást, az elkésett... Tudomásul kell venni hogy európa egy része erőteljes iszlám kisebbséggel fog rendelkezni, amelyik a saját törvényei szerint él. Lehet, hogy majd fallal körülvett gettókban, stb. Lehet az is, hogy olyan világ lesz, mint Izraelben. -
#131 ugyanmar ez a jovo
szerinted 1000 ev mulva, ha meg lesz emberi tarsadalom, nem lesznek gepek? vagy nem lesznek energia alapu gepek, amik letrehozhatnak barmit? szvsz ennel sokkal vadabb dolgok is lesznek
nezd meg mit fantazialtak az emberek 1900 korul 2000-re -
#130 hajdan egy munkat 20-30 ember csinalt
ma ugyanazt 2-3 elvegzi
akkor miert erdekes, hogy fogy a nepesseg? -
#129 kiturnak?
Márhogyan turnának,mert ha ö nem fogja a szemeteszsákot pakolni, és nem fogja a maltert keverni, akkor senki.Ezeknélkül az emberek nélkül a saját szarunkba fuladnánk. Elég futurisztikus megoldás, de ha meg akarunk szabadulni a legalso társadalmi rétegektöl, akkor gépeket kéne erre a feladatra használni, de ugye it megint emerekrül beszélünk, és ugye ezt nem szabadna velük megtenni. -
#128 akkor a szemedben Bush maga az Isten? -
fonak #127 Amerikában nyugat-európát már gúnyosan Eurábiának nevezik egyesek, nem véletlenül. -
fonak #125 1968-ban a szélsőbalosok randalíroztak, ma a muszlimok. Előbbiek sem voltak sokkal jobbak, csak most már ott ülnek a kormányokban (akik akkor szélsőbalos egyetemistaként randalíroztak), és nem kis részük volt benne az elmúlt évtizedekben, hogy idáig fajultak a dolgok. Szélsőséges liberalizmus, a multikulturális társadalom ábrándja stb.
Bizonyos civilizációs szint alatti emberek csak az erő nyelvén értenek, sajnos. A velük szembeni toleranciát, az ún. emberi jogaik tiszteletben tartását gyengeségnek értelmezik, és csak annak (ha nem lónek közéjük, nem verik félholtra őket az őrsön a legkisebb kihágásért akkor csak elszemtelenednek). A rendőrség meg mindenhol elgyávul, ahol a jog elsősorban a másik oldalt védi velük szemben. Nálunk is ez van a romákkal, sajna. Az a gáz, hogy ez a folyamat már visszafordíthatatlan. Biztos sokaknak durván hangzik amit mondok, de Európát csak egy "újfasiszta" fordulat menthetné meg. Természetesen a fasizmus szó nem igazán jó, mert túlságosan lejáratódott, meg hozzákapcsolják a II. vh kirobbantását és a holokausztot (holott mindkettő a nácik műve volt, akik jóval szélsőségesebbek voltak, mint a fasiszták, fasizmuson pl. Mussolinit kell érteni, nem Hitlert). A liberális politika zsákutcába jutott, ha folytatódik, akkor teljesen igaza lesz annak az arab bloggernek aki az alábbit mondta:
"Csak nem képzeled, hogy most abbahagyjuk? Meghülyültél? Szépen minden folytatódni fog, nonstop, nem fogunk engedni és visszakozni. A franciák úgysem csinálnak semmit és hamarosan már mi leszünk többen." -
#124 szerinted peldaul Bush jogosan tamadta meg Irakot? -
#123 mert nem akarjuk, hogy feltoltsek es kiturjanak bennunket, mert eddig mindig mi turtunk ki masokat
szal csak addig kellenek, amig dolgoztathatoak -
#122 akkor tulajdonképpen miért is akarunk megszabadulni a muszlimoktol, hiszen ök csak feltöltik azt az üres életteret, amit mi europaiak szépen lassan üresen hagyunk. -
Raszkolnyikov #120 Hát ez az! -
Raszkolnyikov #119 Ezt mint tényként közöltem. Ne kavarjuk a dolgokat. -
#118 5 gyerekes magyar család ma már igen kuriozum számba megy, de még 1 gyerek se tul gyakori, söt ma már igazándibol házasságkötés se trendi, nemhogy a gyerekválalás.... -
Raszkolnyikov #117 Inkább legyen valaki munkanélküli német o.-ban mint mondjuk Ukrajnában. Úgyértem oda is mégjobbankell munkahely mint nekünk vagy a nyugati államoknak. Erről jut eszembe:
"Mindenütt bűnözőkként állítanak be bennünket, de miért is? Azért, mert idehozták az apámat 30 évvel ezelőtt, hogy elvégezzen egy olyan munkát, amit a franciák nem akartak megcsinálni, de ő igen? Vagy, hogy bedugták egy szociális telepre, ahonnan ő ki akart törni, de a többiek nem?"
Azt munkát megcsinálhata volna Albániában is nem?? Vagy ott nem fizetnek annyit?! jaaaa... -
#115 abban kornyezetben biztos
de nem ez a logikus?
tegyuk fel ott elsz a gettoben, mit latsz? -
#114 miert baj az, hogy fogy a lakossag? az emberiseg nem fogy
lehet ellene hadakozni, meg horogni, akkor is vilag halad valami fele
hogy jo vagy rossz iranyba,. azt nem mi fogjuk megitelni -
Raszkolnyikov #113 De ők nem tanulnak, mert ők már tudják mi az élet (12 évesen).
Csak tudod nagyon lenézik azokat akik a két kezükkel keresik meg a kenyérre valót és az májer aki dílerkedésből megveszi a négyesgolfot. -
#112 kar hogy abszolut demagog -
#111 mondj jobbat
te hogyan teremtened meg a felteteleket?
kommunaban?
ahol nincsenek szegenyek vagy gazdagok? mindenki egyforma? vagy modern kori rabszolgasagban?
hogyan tartanad itt a cegeket?
a mutik tudnak globalisan gondolkodni, mi meg nem, ez minden feszultseg forrasa
es mar bocs de ne keverd a dolgokat, az, hogy egy ceg hova teelpit uzemet az nem liberalizmus -
Benedicht #110 Szerintem nem veluk van a gond, hanem a (nem feltetlenul) tobbseguk hozzaalasaval. -
Raszkolnyikov #109 1.Az én dédanyám egyedül nevelt fel 4 gyereket (mert a dédapám korán meghalt)tisztességesen, úgy hogy az államtól és senkitőlse fogadott el alamizsnát.
2.Nyugaton az utolsó proli is elég jól él és mégis fogy a lakosság.
egyszerűen szeretünk kényelmesebben élni. egy osztálytársamnak, cimborámnak, 5 testvére van, két diplomás szülője. a szüleik megtehetnék azt is, hogy vállalnak 2-3 gyereket és azon megmutatják minenkinek, hogy mennyit is keresnek össze. De nem így van. A gyerekeknek meg van mindenük, kapnak elég odafigyelést és nem utolsósorban a szülők dolgoznak. -
#108 milyen? akar ilyen akar olyan
azt sem nezik ki aki karriert epit, es azt sem, akinek meg a gyerekei a fontosak
nincs bizottsag, nincs okoska politikus, pap, aki megmondja hogyan elj. persze ehhez szukseged van ertekrendszerre, felelossegva;llalasra. aki nem csak a jogait latja, de a kotelessgeit is erzi, az boldogul maga is, nem kell neki gondviselo se az allam sem az egyhaz reszerol
nalam ez a liberalis csaladmodell -
#107 hmm bocs nem azt a smileit akartam -
#106 Nexus ez nagyon szép hozzászolás volt, egyszerün tömör, és lényegretörö -
#105 lehet dolgozni olyat is, ami nem fizikai muka
-
onimusha #104 mocskos bevándolró népség, arabok-afrikiaik(nálunk kínaiak meg sok egyéb ) egy jó bevándorlási politikával ennek sok minden másnak az elejét lehetett volna venni -
#103 Akkor várom milyen szerinted a liberális családmodell?
Mindkét szűlő a karierjét építi, a nagyszülők a karibtengeren élvezik a jól megérdemelt nyugdíjukat?
De akkor ki neveli a gyereket???? ki vigyáz a "családi tűzfészekre"?
Megmondom az őszintét hogy mi itt a gáz!
Nem a magas munkanélküliség, vagy a társadalom elöregedése!
A gáz az hogy az embereknek nem adnak annyi munkabért, hogy abból újratermeljék a saját környezetüket, közösségüket, családjukat, egészségüket. Ennyi!
Ha több bért adnának, többet fogyasztanának, a gyereket nem kellene napi 12 órára beadni egy olcsó tömegiskolába, a szülőknek sem nem kéne halálra dolgozni magukat. Sőt talán még az asszony is megengedhetné, hogy csak részmunkaidőben dolgozik, vagy csak a gyerekeket neveli!
De az emberek nem kapnak ennyi pénzt, halálig dolgoztatják őket. A gyerek elkallódik és belőle is jó kis fogyasztó/termelő egység válik.
És azért nem kapnak annyi pénzt, mert:
1 Az országhatárokon szabadon járkáló nagy cégek egy pillanat alatt odébb állnak ha nem jók a bérviszonyok. Nem kapják meg fillérért a munkaerőt (ez a liberalizmus, hogy ők azt csinálnak amit akarnak, pl nem vesznek fel ha esetleg szakszervezeti tag vagy!)
2 A pénz meg szépen vándorol gazdagékhoz, akik ugye profitmaximalizálásra törekednek. Magyarul minek adjanak több bért ha szabadon lerabolhatják az adott társadalmat, aztán ha nagy a gáz elmennek valami diktatúrába, ahol kevesebbért még jobban széthajtják az embereket (pl Kína) Ennyi.
Szal egyáltalán nem a "liberalizmus" tehet a jelenlegi állapotokról, ugye? -
#102 Te aztán elmehetnél SZDSZ szonoknak is lol