Silkroad Online (iSRO)
  • Maala
    Ember, én nem példának mondtam a decembert, hanem konkrétumot mondtam. Nem a nagy számok törvényére alapozok, nem a spekulációkra, hanem az üzleti világ működésére. Kereset-kínálat. Kifacsarva, hogy te is értsd, ha az iSRO nem kínál semmi újat, a kutya sem fogja felkeresni a szervereket. Nem azért lesz update, mert én akarom, hanem mert ők akarják az én pénzemet, amit update nélkül más játékra költök. Mert én, egyszerű, halandó játékos úgy gondolom már 6 hónap után is, hogy tovább nincs értelme játszanom, mivel elértem a maximális szintet - legit vagyok, lassan haladok -, és ha nincs semmi újdonság, akkor 'mindent láttam, mehetek tovább'. Ekkor jön 1 új fortress, ami jobb cuccok keresére, ne adj isten egy jobb/másfajta karakter indítására sarkall, mert a régi szar. Aztán megint eljön a 6 hónap. Ez egy átlag user.
    Ezenkívül ott vannak a hardcore playerek, akik 10 accounttal stbstb... Akik nagyban nyomatják, minden részét ismerik a játéknak, minden karitípussal tudnak minden karitípus ellen játszani. Ez sem érdekli a Joymaxot, ezért nekik kitalál mindenféle játékegyensúlyt felborító dolgokat, pl. Devil's Spirit. Ezeket a játékosokat csupán a valóban új dolgok - ejtsd új degree - érdekli a játékban, és az új lehetőségek, amiket ezek hoznak. Azaz idővel inaktívak lesznek, mert az új szerverek sem elég izgalmasak nekik. Ekkor be kell hozni egy új Capemelést, mielőtt az illető végleg elveszíti érdeklődését.

És igen, ez már megtörtént kétszer is. Nagy számok törvénye? Nem. Egyszerűen az MMOk sajátossága. Egy 4 éve működő MMO az bizony qrva nagy szó! Az üzleti modell eddig bevált (bár szerintem ez alkalommal már nem fog). Te hozzányúlsz ahhoz, ami működik?

Mindenesetre igazad van ebben:

'De látom azért elkaptad a kommentem lényegi részét :) :D'

Ezt ki is fejtettem itt:

'De te eldöntötted magadban, mi lesz a véleményed, én pedig leszarom, te mit hiszel. :)'

Arra azért megkérlek a magam nevében, de talán a többiek is csatlakoznak hozzám, hogy nem kérünk a sajnálatodból, amiért a 100 bolond között lehetünk, és a nyavalygásod a - számodra vélt - spekulációk miatt is annyira érdekes, mint amennyire Te számodra a Mi offjaink. Köszi.