Silkroad Online (iSRO)
-
Azért azt tegyük hozzá hogy GW és SRO marhára nem hasonlít egymásra. Mert GW-ben 6 nap alatt eléred a max szintet és onnantól csak pvp van és 8 skill használatára vagy limitálva. A pvp sem a megszokott hiszen míg a WoW-ban duel-ek, raid-ek, battleground-ok vannak, addig a GW-ben csak a battleground féle harcok (értsd: meglehetősen kicsi arénákban zajló küzdelmek) kaptak helyet. Nincs mód sajna személyes villanásokra sem, mert nincsenek "imba" (de még csak egy kicsivel jobb) cuccok sem és a 8 skill amit magaddal viszel nem lehet univerzális (amiket nem tudsz cserélgetni összecsapások között (csak ha megöltek és kikerültetek az arénából).
Röviden a GW semmiképp sem MMORPG, nem sok köze van sem a WoW-hoz, sem a SRO-hoz, tehát aki ilyesmire vágyik az óvatosan közelítsen felé.
Kipróbálni érdemes (6990 Ft = kb. 2 havijegy + 1 majom óra :P), mert élvezetes ha van megfelelő baráti társaság (már létező guildekbe való csatlakozást nem igazán ajánlom - bár van még 1-2 kellemes hangulatú magyar guild - az igazi ha kb. 10-20 ember létrehoz egyet és onnan nyomjátok). Havidíja nincs szóval nem kötelezitek el magatokat, de még1x: MMORPG-hez sok köze nincs.
Van benne egy meglepően jó kis single player üzemmód (ami mondjuk nem single player mert a haverokkal lehet végignyomni a sztorit), de mivel itt nincs semmi pvp és mivel 2 hét alatt végigvihető (a kiegészítőkben ez még kevesebb), ezért nem érdemes megvenni.
Röviden ennyi, csak azért írtam le nehogy többen hiú ábrándokat remélve olyasvalami hibába essen mint egy hasonló cipőben járó hozzászóló korábban.
A WoW... nos sztem az meg no comment, aról lehet elég sok mindent olvasni. Szerintem ha eddig nem vette meg vki, akkor most már ne tegye, mert sok mmorpg készül most. A WoW egy divatjáték, amit sokan azért játszanak mert egyszerűen nincs jobb a piacon.