Avagy ki mit tud róla, tényleg jobb-e, és miért tiltották be?
  • [NST]Cifu
    #6
    Azt tölthetsz amit akarsz, de attól még adócsalónak minősülsz, ugyanúgy, mintha lopott gázolajat tankolnál. Ugyan kérdéses, hogy kapnak el, de ugyanakkor legalábis tankolási lehetőséged sincs.

    Az állam bácsinak nem fülik a foga az alternatív üzemanyagokhoz, mert az üzemanyagok adójából hihetettlen mértékű pénz folyik be az államkasszába. Az autógázzal se igazán tudnak mit kezdeni, mert szankcionálni már nem tudják, de ugyanakkor támogatni sem támogatják. Míg ugye a jobb helyeken a környezetvédelemre való tekintettel az eféle dolgokat megtámogatja az állam.

    Alternatív üzemanyagok:

    -Alkohol: Braziliában, az USA-ban és Svédországban terjed az a megoldás, hogy a benzin bizonyos százaléka alkohol. Az évtized végére már lesznek olyan autók, amelyek akár 100%-os alkohollal is elmennek (a jelenlegi benzines autók többsége még nem viselné el hosszú távon). Előnye hogy megújuló üzemanyagforrás, és szinte bármiből előállítható, a rízstől kezdve a cukornádon át a búzáig, így a mezőgazdaságot is támogatja.
    -Bio-diesel: Növényi olajokból előállított üzemanyag, a félreértések elkerülése végett, az étolaj, repceolaj stb. alapból még nem tankolható bármely autóba, azt megfelelően kezelni kell. Természetesen sima étolajjal is elmegy egy-két diesel-motor, de csak úgy, ahogy fekete fűtőolajjal - rizikós. Hogy a nem felkészített motor jobban "egye" sok esetben csak az üzemanyag egy része növényi olaj, a többi sima gázolaj. Előnye ennek is a megújuló alapanyag.
    -Hidrogén: A leghatékonyabb üzemanyag és egyben a legideálisabb is lenne, mivel teljesen tiszta az elégetése (csak víz keletkezik). Ugyanakkor problémás az előállítása, a vízbontás túlságosan nagy energiabefektetést igényel, ezért jelenleg a leggazdaságosabb módja a szénhidrogénekből (földgáz) való előállítása. Problémás még abból a tekintetből is, hogy gáz állapotban elég veszélyes, folyékony állapotban viszont az alacsony forráspontja miatt nehezen tárolható.

    Kihagytam valamit?