• Istencsászár
    #120
    Úgy tűnik Hill is beszáll a GP Mastersbe

    Egyelőre csak a megbeszélések folynak 1996 Forma-1-es világbajnokával, de egyre inkább úgy tűnik, hogy Damon Hill csatlakozik a GP Masters mezőnyéhez az elkövetkezendő Silverstone-i futamra, tudta meg az Autosport.com.

    Amennyiben valóban megszületik a megállapodás, az azért is rendkívüli szenzáció, mert a brit világbajnok korábban kijelentette, hogy a testi épségét ennyi idősen már nem szeretné veszélyeztetni versenyben.

    „Ez nem olyan, mint a golfban az öregek harca. Ott nem kell a testi épségét kockáztatnia az embernek. 50 felé már egy kicsit másképpen gondolkodik az ember, mint korábban." -mondta Hill az egyik év eleji interjúban.

    Hogy idő közben megváltozhatott a véleménye az talán annak is köszönhető, hogy azóta több versenyautóban is kipróbálhatta magát. Legutóbb egy Renault bemutatón vezette a csapat 2005-ös világbajnoki versenyautóját.

    Hill csatlakozásával háromra nőne a világbajnokok száma a sorozatban, hiszen Emerson Fittipaldi és Nigel Mansell korábban szintén Forma-1-es világbajnokok voltak.