• dez
    Ez azért túlzott leegyszerűsítés. CRT-ből nem lehet ésszerűen egy bizonyos méret felettit csinálni, főleg HD-sat, ami már igencsak napirenden van. Olyan CRT-s TV-t sem láttam még, aminél tökéletes lett volna a konvergencia, sőt, képernyőmérettel csak romlik (nem hogy olyan éles lenne, mint egy LCD, ha megfelelő jelet kap). Azt aláírom, hogy a TN paneles LCD-k elég gyengusok képminőségben (bár sokaknak semmi bajuk vele, amin mondjuk én is csodálkozom), de a legújabb Super-PVA-sak és Super-IPS-esek már elég jók (bár ez utóbbi inkább monitornak való, mert nem túl nagy a fényereje). Ezekkel én már ki vagyok békülve, pedig nem alacsonyak az igényeim, és jó a szemem. Igaz, a CRT-k kontrasztaránya 3000:1, amit még csak most ért el a legjobb S-PVA, és ami kapható is, az 1200:1-es. Csakhogy, a TV-t sem max. kontraszton használjuk, tehát az 1200:1 már nagyjából elég. (Főleg, hogy az LCD nem veri vissza annyira a környezeti fényt.) [Azt remélem, mondani sem kell, hogy ezeken a fekete már épp elég sötét (néhány egyszerűbb CRT feketéje világosabb, ha van más is a képen, mert belül szórodik).]

Szal, én nem egy ember állításaira alapoznék (pl. lehet, hogy csak félnek, hogy a nyakukon ragadnak a CRT készletek), hanem a saját szememre. Ki volt az egyátalán? Lehet, hogy annyi köze volt a LCD-khez, hogy kapott otthonra egy olcsóbb, TN paneles cuccot.

Mindegy, úgy tűnik, egyesek már szinte vallási fanatizmus szintjén éltetik a CRT-t. Talán meg lesz a közös nevező, ha itt lesznek a SED-esek és a FED-esek. (Meg talán a LEP-esek sem lesznek annyira rosszak.)