• NEXUS6
    #144
    "A windows a példa rá, h ez marhára nem így van. w9x-es szériának ügye ezek voltak a legnagyobb hátrányai, ebből alakult ki az "általános" (már aki) utálat. persze lehet a marketingre fogni, de az igazság az h a w95ös hájp lecsendesülése és a csalódások után mégis mindenki tovább használta, majd megvették a w98at is. kérdés, ha ilyen szar volt akkor mér azt használta gyakorlatilag mindenki?"

    Azért ennyire nem egyértelmű a dolog! Sőt!
    Azért olyan '98-ig a játékírók többsége igen csak ferdeszemmel nézte a wint! De még mindíg ez volt az a grafikus OS, amelyik leginkább támogatta a játékokat. Márpedig az otthoni felhasználóknak ez az egyik legfontosabb szempont!
    Nem a win győzött sokkal inkább az alternatívák pusztultak ki, olyan 2000-ig. Ezáltal viszont olyan helyzet alakult ki, hogy egyszerűen nincs lehetőség egy új jó fizetős OS elterjesztésére!
    A win2000 kiadásakor ráadásul ugyan ezzel a problémával került szembe a M$. Éppen hogy megbarátkoztak a fejlesztők a win95-el, amikor jött egy a házi felhasználónak tök új OS.
    Persze fele akkora se lett volna a baj, ha a win NT vonalba is folyamatosan nyomatja a DX-et.
    Ezt nem tette meg, mert sokkal jobban megérte neki a piac szegmentálása!!!!
    Az XP végre mindenkinek(vagy is senkinek) szóló OS, a nagyválalatok viszont épp ezért nem akarnak rá áttérni a w2000-ről.
    Szépen jönnek a kis piaci csapdák, a korábbi döntések következményei. A win minőségének viszont az egészhez csak minimális köze van!

    "4.es nézőpont kérdése, a funkciók átbuherálása valóban nem megy, legfőbbképpen a zárt kód miatt.
    a vizuális és működési sufnituning jellegű változtatásának képessége meg csak azon múlik mennyire ismered ki magad a registryben."
    Ja persze, az átlag felhasználó talán tudja, hogy van ilyen!

    ""...megjelenítést hogy nem lehet megkerülni. "
    már hogyne lehetne, lol. kilövöd az explorer.exe-t és olyat indítasz el helyette amilyet akarsz. neten rakat ilyet taláni. kérdés minek, h tökéletesen bevállik. aztán ha neked pl a vistás kinézetről az jön le, h cserélték a skint, akkor marhára képben lehetsz..."
    Félreértesz, nekem nem azzal van gondom, hogy ha komolyan elhatározom magam akkor nem tudom kinyírna az explorert (mert hogy ki tudom írtani). Nekem az a gondom hogy az explorer valójában igazi alternatív beállításokat nem támogat. A színeket ugyan megtudod változtatni kékről bugyiszínűre, de az ablakokat a gombokat nem állíthatod át. Ha meg akarod tenni akkor jön a buhera!

    ""A pár paponként(win95)-hetenként(win98)-havonkénti(XP) újratelepítés...."
    úgylátszik nem sikerült tudasítani, h a w9xes szériának és az xp(nt)-nek semmi köze egymáshoz. és xp-t nem kell havonta telepíteni, 1x felrakod és kész, csak rendesen kell használni. a drága linuxodat 2 nap alat hazavágatom egy júzerrel."
    Ja persze, csak ezt tanítsd is meg azzal a júzerrel aki azért azt az xp-t 2 hét alatt hazavágja.
    És talán a Lin-se bírná 1 hónapnál tovább a kezében;)

    Nem vagyok a Linnek se feltétlen híve, ezekbe a kezekbe nem az való!
    Csak azt mondom, hogy amíg a M$ monopólikusan rátelepszik a piacra és BG egyszemélyben dönti el hogy mi az üdvözítő, addig lehetőség se lesz arra hogy egy igazán júzerbarát/júzerbiztos OS elterjedjen.

    ;)Bocs hogy megvárattalak!