• FTeR
    #135
    ebből látni, h nem érted mit mondok és tökéletesen tükrözöd azt a véleményvonalat, ami azt hiszi, h egy OSnél a fontossági sorrend a 1. stabilitás 2. biztonság 3. erőforrás igény 4. testreszabhatóság mértéke/módja. és semmi más nem számít.

    A windows a példa rá, h ez marhára nem így van. w9x-es szériának ügye ezek voltak a legnagyobb hátrányai, ebből alakult ki az "általános" (már aki) utálat. persze lehet a marketingre fogni, de az igazság az h a w95ös hájp lecsendesülése és a csalódások után mégis mindenki tovább használta, majd megvették a w98at is. kérdés, ha ilyen szar volt akkor mér azt használta gyakorlatilag mindenki?

    nt vonalon az 1.es rég nem probléma, a 2.es megoldható, 3. nah, lehet h a win többet "eszik" mint más os, de cserébe sokkal többet is nyújt (az a linux ami elfut 2x86osodon, a karakteres shell-en kívűl semmit nem nyújt). Mondhatni a teljesítménye jobb. (mindenki kedvenc párhuzamaval élve: a merci 100on többet iszik, mégis jobbnak tartjuk mint a trabantot, pedig utóbbit sokkla könnyeb sufnituningolni :))
    4.es nézőpont kérdése, a funkciók átbuherálása valóban nem megy, legfőbbképpen a zárt kód miatt.
    a vizuális és működési sufnituning jellegű változtatásának képessége meg csak azon múlik mennyire ismered ki magad a registryben.
    +1. sokat hiányolták a winekből a konzolos irányíthatóságot. ms abból indult ki, h a konzolt leváltják a grafikus felületre, így minek olyan bele. és a legtöbb felhasználónak egyáltalán nem is hiányzik, sőt örül, h nem kell vele szenvedni. komolyabb automatizált (server) felhasználásnál azonban tényleg jól jöhet és láss csodát, jön a monad (már előre látom a fika tárgya majd az lesz, h nem pont olyan mint a *nix-es és majd a sok power arc megpróbálja alkalmazni a megszokott trükjeiket, amik természetesen az eltérések miatt nem fognak működni, és szépen levonják a következtetést: hülye/szar a rendszer és persze a hiba nem bennük lesz. ja és közben majd még fikáza ms-t, h lenyúlt megint valamit, tipikus havan az, ha nincs az a baj).

    #130:
    "ugyanazt a szart adja"
    1. ez nem igaz (nem is éri meg ezen votatkozni)
    2. nekem úgy rémlik, h a linux legnagyobb dicsősége/előnye/érve az, h az ezer éves unixt használja alapnak. dehát kit érdekel, ms akkor is köteles minden évben a nulláról kezdeni. punktum!

    "...megjelenítést hogy nem lehet megkerülni. "
    már hogyne lehetne, lol. kilövöd az explorer.exe-t és olyat indítasz el helyette amilyet akarsz. neten rakat ilyet taláni. kérdés minek, h tökéletesen bevállik. aztán ha neked pl a vistás kinézetről az jön le, h cserélték a skint, akkor marhára képben lehetsz...

    "A pár paponként(win95)-hetenként(win98)-havonkénti(XP) újratelepítés...."
    úgylátszik nem sikerült tudasítani, h a w9xes szériának és az xp(nt)-nek semmi köze egymáshoz. és xp-t nem kell havonta telepíteni, 1x felrakod és kész, csak rendesen kell használni. a drága linuxodat 2 nap alat hazavágatom egy júzerrel.