FC Fehérvár (Videoton FCF)
-
commissioner #195 Olvastam az NSO-n a kommenteket, és van egy, aminek minden szavával egyetértek, be is másolom ide:
@TSlash
1: Aki Szabicsra neheztel az menjen el elmeorvoshoz... ez még viccnek is rossz, szót sem szabad rá fecsérelni, annyira alacsony szintű "gondolkodás"-ra vall...!
2: Ez a Videoton egy abszolút modern európai focit FOG játszani. Most még sok hibával, mert ez kishazánkban abszolút idegen stílus és mentalitás. Taktikailag és csapat szinten a Vidi verte a Graz-ot, ami nagyon nagy szó. Én az ORF1-en néztem a közvetítést és ott a speaker a gólnál azt mondta, hogy eddig NEM a Graz tűnt a jobbik csapatnak, de szerencséjükre a gólt ők szerezték.
3: Az, hogy a Graz meg tudta nyerni az osztrák bajnokságot bizonyítja, hogy egy erős csapat. Hogy ez nem látszott az a Videoton érdeme is nem is beszélve Souzáról. A mezey féle őskövület taktikánál ez egy sokkal jobb, hatékonyabb és modernebb felfogású játék volt a vidi részéről, sajnos az tény, hogy ilyen védelemmel nagyon nehéz lesz hiba nélkül lehozni komoly mérkőzéseket. Biztos vagyok benne, hogy ez a Vidi nagyon látványos és eredményes focit fog játszani ebben a bajnokságban, fel kell kötnie a riválisoknak a gatyát.
Részemről ez nem hurráoptimizmus... ez egy alakulóban lévő csapat, akinek egy teljesen más stílust kell magáévá tennie, mint amihez a magyar bajnokságban szokott. Gyorsabb gondolkodás, gyorsabb döntések, dinamikusabb, sokszor egyérintős játék, a védelem szerepének az eddigi bevett magyar módihoz képest teljes átformálása (védők támadnak, támadók is visszazárnak...) mint a modern, európai fociban ugyebár.
Eddig ennek itthon nyoma sem volt, nyilván nem egyszerű ezt egyik pillanatról a másikra átvenni. Ehhez idő kell és ebben a stádiumban egy Sturm Graz még túl nagy falat. Biztos vagyok benne, hogy lesz ez sokkal jobb is.