• [NST]Cifu
    #119
    Sacc per kábé erre akartam felhívni a figyelmed - feltaláltad a spanyol viaszt. A legtöbb marsűrhajó elképzelés esetén az űrben építenének össze a járművet. Volt egy olyan elképzelés, ami hasonló a tiédhez, ebben a Mars felé egy egész flottányi űrhajó haladt volna, és a nagy részük csak üzemanyagot cipelt volna magával. Ez volt Von Braun első Mars-utazás elképzelése.

    Mielött további elképzelésekben törnél ki, javaslom nézd meg Mark Wade gyűjteményét az elmúlt 60 év marsűrhajó-terveiről.

    Nem azért, de az amcsi vadászok se véletlenül a levegőben tankolnak. Aki azokat a köldökzsínórokat kitalálta, nem volt éppen hülye.

    Eredetileg nem annyira a vadászok, mint inkább a nagy hatótávolságú bombázók számára találták ki a légi utántöltést. Viszont a hasonlat meglehetősen fals - sokkal nehezebb egy Föld-Mars viszonylatban a megfelelő pontokra üzemanyagutántöltő állomásokat v. űrhajókat telepíteni, mint a levegőbe emelni pár légi tankert.

    A legéletképesebb megoldás szerintem kémiai hajtómű esetén a Holdon bányászott víz felbontása hidrogénre és oxigénre, és a Holdkörüli pályán feltankolni a Marsutazás elött az űrhajót. Ez persze nem az én ötletem, csak egy a sok elképzelés közül.