Vajon miért romlottak a szupermarketben kapható élelmiszerek?
  • TomBond
    #325
    Részlet a Tesco weboldaláról (FAQ)

    12. Hogyan kezeljük a megvásárolt húst?
    * A megvásárolt terméket hűtés nélkül (+4°C felett) max. 20 percig hagyjuk – javasoljuk, hogy a hús kiválasztását hagyjuk a vásárlás végére.
    * A hústerméket ne tegyük ki hőhatásnak és napsugárzásnak.
    * Vákuum-csomagolt termék esetén a hús sárgás árnyalata, vagy halványabb színe, mely a termék felszínén látható, a kibontás után 8-10 perc múlva eltűnik, és a hús visszanyeri eredeti színét.
    * Védőgázas csomagolás esetén ha a terméken a fedő fólia behorpad, akkor ez a védőgáz kisebb mennyiségére, vagy a termékben történő megkötődésére vezethető vissza, ami nem azt jelenti, hogy a termék nem fogyasztható, hanem elsősorban esztétikai problémát jelent.
    * Az előrecsomagolt termékeknél (mind védőgázas, mind vákuum csomagolt) a húsnál megszokottól kicsit eltérő illat fordulhat elő, mely a szabad levegő érintkezésével 6-8 perc alatt eltávozik, és a hús fajtájára jellemző illatú lesz.