kispolski
  • Tinman #29
    Nézzétek én 5 év után azt tudom mondani, hogy jól szolgál.
    Amit eddid alkatrészre (2 műszaki 2 zöldkártya) költöttem az összesen 80 ezer Ft. De cserébe nem kellett a buszon más hónaljszagát eltűrnöm, ahogy a fogyasztás miatt sem ver ki a víz. A kispolszkot az occsó kúton most olyan 3300 Ft-ból tankolom tele nagyjából. Ezzel 90-100 között autózok (nem, nem rángat!) és "hosszabb" távon (100-120km/hét) + városban olyan (30km/hét) és elég ritkán kell tankolnom. Fázni nem fázok, mert olyan 10 km alatt már lekivánkozik a kabát. Különösen nagyobb gondja nem volt, de ha lett volna is: egy komplett sebességváltó a bontóból 8-10k-ból megvan, egy ügyes szaki 2 ezerért bele is nyomja (lol ne a Hondához vidd).
    Igaz ez a többi alkatrészre is... filléres tételek.
    A kispolszki nem menő sőt kellemetlen megjelenni vele, de nem az ha még nem vagy 30-on túl. 30-on túl akinek csak egy kispolákra tellett az szarja össze magát. Ezzel azt akarom mondani, hogy fiatalos autó... a független élet felé tett első lépések egyike.
    Az sajnos igaz, hogy a műszaki vizsga az autó értékéhez képest elképesztő. Ne de nem azért mert 2 év alatt minden szarrá megy az autóban, hanem azért mert egy műszaki vizsga, zöld kártyával már 20k-tól indul.
    Még egy tapasztalatot hadd osszak meg veletek. Hajtottam pár évig egy 1500-ös kockát, de télen ha kicsit komolyabb hó esett még 30-al is életveszély volt vele járni... mióta kispolszkival járok röhögve kerülöm ki a legtöbb alapkategóriás nyugati szarokat (lsd régi Swift, egyes Renult, Opel típusok, Tico, Alto stb.). Szégeny szemre a zsigákat is ki kell kerülnöm, pedig szeretem a Ladát (sok szutyok Suzikit nyomtam már le vele... naná, hogy nem télen:-)
    Amúgy a régi skodák is frankók télen... eszméletlen fűtés és biztonságérzet még havas úton is.
    De ezek csak az én tapasztalataim, hogy másnál mi a helyzet azt nem tudom :-)
    Amúgy pedig még mindig jobb kispolákkal járni (a saját pénzedből tankolni), mint apától elkérni a BMW-t és 16 éves létedre azzal megmutatni, hogy de k. menő vagy.
    (Általánosságban beszélek senkire nem vonatkozik ez a vélemény itt!!!)

    Összességében azt mondom a kispolszki ideális autó elsőjogsisok számára (azon megtanulsz az életben nem lesz gondod személyauóval :-D ), aztán remek választás kispénzűek számára, 100-150 km-es távokra is jó választás. Amit még szeretek benne, hogyha le is robbansz jó eséllyel 20 perc alatt magad is megoldod a problémát.