• smity 8D
    nana. külömbség van aközött, ha vmi rabja s egyben korlátozva van e törtvényszerűségek által, és a közt ha vminek a tevékenységeit egyenest ezek az erők irányítják.

ha bedobsz a kohóba egy fadarabot, és semmi nincs ami kihajtsa (mondjuk vmi mellékes tényező) , akkor a fa elég. viszont én ha még megtudom tenni megtehetem ( önnállóan) ,hogy kirugom a kohó ajtaját :))

"pec gombánál is alap kémia reakciók csinálják azt is, hogy van víz?"

az is megkülömböztetni az élőlényeket az élettelentől, hogy bár mintkettőjükbe végbemenő változások csakis kémiai , fizikai szabályokszerint s azoknak megfelelve jönnek létre, ám az élő szervezet rendszerébe mint ha lenne vmi ami képes felfogni hogy hol s mikor kell változtatni. mintha lenne az egész mögött vmi ami értelemmel rendelkezik.

hiszen akármit is csinálsz csak fizikai módon tudod kifejezni, de amögött mindig meg van a tervező lényed cselekedni akarása.

(persze ez most nem azt jelenti ,hogy én arra célzok isten létezik. mert ilyenre eszem ágában sincs célozni. az ugyanis ,hogy nem tudjuk mi hogy és miszeritn megy végbe nem azt jelenti ,hogy ha egy felsőb hatalommal megmagyarázzuk akkor az ugy is lesz)

nem kell rögtön ilyen nagy kérdések elé állni, hogy mégis hogy adja át az informáéciót egy másféle fejlődés reményében , s hogy programozza át a következő generációkat a faj.
    kezdjük kicsiben és ha követjük a fonalat hamar célba érhetünk. tehát vegyük egy ilyen "programozási" ( vagy hogy is hívjam) folyamatnak a legegyszerűbb változatát. hogy tudja egy roncsolt hagyszál, köröm stb, megváltoztatni az utánna növő fejlődését?
    tess :)