Új kvíz-show
  • Lacee
    #83
    egy másik írás a műsor kapcsán, szintén nem rossz, by Hegyi György (radiocafé, emil rulez) :)

    Hosszas távollét után jelentkezem, kedves naplóm. Két konkrét megállapításom született e hosszas távollét alatt; egyrészt szinte mindenkinek a jó kurva anyját, másrészt hogy kifinomult küldetéstudatom van kialakulóban. Nem tudom, melyik az ijesztőbb perspektíva.

    Amennyiben úgy érzi, hogy Önnek is a jó kurva anyját, további részletekért nyomja meg az egyes gombot. Amennyiben kifinomult küldetéstudatomra kíváncsi, nyomja meg a kettes gombot. Amennyiben egyik sem, nyomja meg az egyes gombot mégis.

    A küldetéstudat a telefonfülkére ragasztott buzera-pinával kezdődött, amelyről szerencsére a fiam (6) nem kérdezte meg, hogy micsoda, különben kénytelen lettem volna azt felelni: kisfiam, ez egy pina, amit azért rajzoltak ide, hogy te azt hidd, hogy ez egy pina, majd mikor elolvasod a feliratot, akkor szégyelld magad, hogy ez mégsem pina, pedig te azt hitted, hanem ez valami más, és te bizony rosszra gondolsz, tehát rossz vagy, hisz a vak is látja, hogy ez a pina nem pina, hanem valami egészen más. Miközben a balfék harmadik kerületiek leszedetik a pinát (meg a faszt is) a kerületi bölcs testület teljes egyetértésével, hiszen ne legyen már telepinázva (és -faszozva) a kerület -- nyilván ők is utálják, ha a gyerek rákérdez. A lényeget nem látják, persze, de hát mit várjunk Tarlós úrtól?

    Amire senki nem kérdez, még a gyanús nevű Önszabályzó Reklám Testület sem, hogy ez a reklám vajon etikus-e -- és nem a pina miatt. Az ÖRT úgy vélte, hogy a pina nem pina, csak egy pinára emlékeztető rajz (rombusz, bazmeg?!), holott a vak is látja, hogy az egy pina. De attól, hogy közvetetten közlik ugyanott, hogy ez a rombusz nem pina, a dolog mindjárt elfogadtható és etikus reklámszempontból, annak ellenére, hogy e plakát lényege épp az, hogy az a rajz egy pinát ábrázol. Ha nem azt ábrázolná, akkor a plakát alapötlete sem működne, ergo: az ott mégiscsak egy pina, csak egy ún. reklámetikus pina.

    Következtetésem e tárgyban tehát az, hogy az ÖRT vezetőjének felboncolt hullájába pisáló koboldot ábrázoló képre emlékeztető rajzot készítve, majd aláírva hogy "hát nem látod, hogy ez egy virágcsendélet?", a rajz virágcsendéletté válik és kitehetem minden reklámfelületre -- feltéve, ha még valami szart is rá akarok sózni közben az olvasóra.

    Azt már fel sem merem említeni, hogy mi a fasznak kellett a sírból előbányászni a szerencsétlen Torgyánt, akiről már annyira jól megfeledkeztünk? Magas az öreg villanyszámlája -- sokat fogyaszt az otthoni lift -- és kell a gázsi? Csókoltatják a férgek a pakatkvérből. Szerettem volna idemásolni a buzera stáblistáját, de legalább is annyit, hogy kikből áll ez a kreatív csapat. Nem büszkék rá, nem írták ki a webre.