• FTeR
    #35
    IBM a kor szellemének megfelelően egy fix hw-s fix OS-sel szerelt rendszert akart árulni (kb mint most az alma). Ezt az ms rugta fel azzal, h nem cél hwre írt OS-t (amikor gyakorlatilag abbahagyta az OS/2-őt). IBM cseszte el az egészet (szerencsére...), egyszerűen nem gondolta komolyan, egy akkori lead dev írta egy levelező listán egy kérdésre, h azért bukott az egész, mert a kék óriás nem fektetett elég figyelmet (pénzt/marketinget) a fejlesztésbe, ms meg fogta és ott hagyta. nézzétek meg, a nagyon veszteséges PC részlegük most nagyban virágzik más kézben.

    ugyan mér lenne szemétség ms részéről? jó volt IBMnek és jó volt neki. ha mind a két fél hasznot húz belőle, akkor egy 3. édes keveset tehet. gondolhatod, h a kezdeteknél msnek nem volt olyan befolyása, h akármilyen szerződést rákényszerítsen IBMre. gyak örült, h megnyete a pályázatot.

    #33 ugyanmár, OpenGL egyáltalán nincs elterjedve, ugyan úgy ahogy a linux sincs PCn. sor léci, h hány olyan nagy neves játék jelent meg ami csak OpenGL és nem DX, majd sorold fel azokat, amik csak DX (az 1-2-3 éves portolásoktól és noname gagyiktól kímélj).

    #31 kivételesen egyet értek veled (talán mer be is látsz dolgokat), csak a végkövetkeztetésem más, de úgyis tudod mi a véleményem a több osről.