• Epikurosz
    #233
    "mint ha egyszerű gyulladáscsökkentőkkel, szintetikus antibiotikumokkal, és hasonlókkal tömtem volna magam"

    Álljon meg a menet! Szeretnék közbeszólni.

    Én egy megrögzött, megveszekedett, elkötelezett gyógynövénybuzi vagyok. Éspedig azért, mert a természetben kapható anyagok jobban simulnak a szervezethez - általában! mer' ugye a vipera/skorpijó-méreg is "simul" és az is a természetben beszerezhető stb. - de amikor nincs mese, akkor belecsapok a vegyszerek közepébe is.
    Nos, ezt történt most is: a mezei zsurló enyhített a vesegörcseimen, de nem oldotta meg radikálisan a gondom, de közben - mivelhogy ugye tudok legalább fórumozni (ülni), kellett történni valaminek - más módszert vetettem be, amely máskor is működött.
    Tudva tudván, hogy vesegyulladásom van, elővettem szépen a Flameril emulgélt, amelyet ritkán frontok idején szoktam hadrendbe állítani (van ugyanis egy törött csontom, és az érzi a kemény frontokat) és bekentem vele az alsó végtagjaim, és a derekam, körös-körül. Nos, ez magyarázza, hogy talpra tudtam állni, kb. fél óra múlva. És elmentem egy ma is nyitvatartó patikába, és vettem Vesevédő teát és Rowatinex kapszulákat. Ez utóbbit még nem próbáltam, de majd holnap beszámolok a hatásáról.

    No, de nem szeretném sokáig untatni személyes nyavalyámmal a nyájas olvasókat, és visszakanyarodnék némiképp a fórum eredeti témájához.

    Amint említettem, a gyógynövényeket hasznos kis állatkáknak tartom, a fent említett korlátozásokkal és felelősségkizárásokkal (angolul Disclaimer).

    A NAGY KÉRDÉS AZONBAN AZ, HOGY MENNYIRE HASZNÁLHATÓK A GYÓGYNÖVÉNYKÉK (gyn) VÍRUSOK ELLEN?

    Kevés olyan gyn van, amely igazán hatásos vírus ellen. Továb megyek, én kevés olyan természetes gyógyító anyagot ismerek, amely hatékony lenne a vírusok ellen. Ez persze nem jelenti azt, hogy nincsenek.
    Az egyik, például, az eukaliptusz olaj. Állítólag, nemcsak a bacikat, hanem a vírusokat is irtja, hanem a vírusokat is, így elvárható lenne, hogy az influenza elleni harcban is megállja a helyét. Mégis, amikor én alkalmaztam, nem tapasztaltam különösebben látványos gyógyító hatást. De az is elképzelhető, hogy nélküle viszont nehezebben vészeltem volna át a nehéz napokat.
    A kérdés akkor az lenne a nagyérdeműhöz, hogy milyen más természetes gyógymódot ismer az influenza ellen?