• Komolytalan
    6 milás diesel autóban kb ugyanazok az extrák vannak mint az enyémben. Enyém várható motorikus élettartama (első felújítás előtt) még 150-200ezer km, új dieseleké kb ugyanennyi. Ja, és jobban is néz ki mint az új verdák nagy többsége. Akkor miért is ne lehetne összehasonlítani? :-)
    "A 10 évvel ez előtti diesel-ekkel meg nincs semmi probléma megnyugtatlak, 200.000 km-es diesel mazdánál még azzal viccelődnek a szerelők, hogy ez még bejáratós." - Ténylet bejáratós lehet, mert 190ezernél cseréltek benne motort valószínűleg:-)
    Az a helyzet, hogy diesel technológia akármerről is nézzük egyszerűen nem annyira tartós mint a benzines. Sokkal nagyobb a kompresszió, ami az öngyulladásos működés miatt ez feltétlenül szükséges is (benzines csak elgyengül és romlik a fogyasztás, ha kicsi a kompresszió de nem hagy ott az út szélén) - szóval jóval rövidebb az élettartam, hamarabb kell motort felújítani. Adagolókról most ne ejtsünk szót, pedig azok se örök életűek és nem olcsók.
    Én aláírtam, hogy a modern turbodieselek kevesebbet fogyasztanak mint a szívó benzinesek. Te meg fikázol. Jó, légy boldog, élj a kis beszűkült világoddal, legyen neked igazad, élvezzd reggelenként a kerregőd hangját, meg az összetéveszthetetlen dieselillatot:-D