Sci-fi sorozat
  • mrzed001
    #82
    "1) Mennyivel tudsz többet a Lost főszereplőinek jelleméről, mint a Threshold-osokéról?"
    Sztem a Threshold nagyon pörgős volt, szemben a vontatott Lost-al.
    Tovább megyek, sztem a szereplők is sokkal profibbak a Thresholdban, ezért van az, hogy a pörgő sztori mellett mégis megismerhetőek a jellemek mindenféle gagyizás nélkül (néha csak 1-1 elejtett mondat, egy fura nézés is sokat elárul)
    Szóval én ezt a bugyuta Lost-os jellemmutogatás szükségességet a gyenge színészi képességek számlájára írom

    "2) Hány esetben lett valaki "megbüntetve"/megbűnhődve a jellemhibája miatt ??" - Pl. Savyer (mikor nem adta elő az asztmagyógyszert), vagy Kate mikor nyilvánosan lebuktatták a sittes múltja miatt, hogy csak párat mondjak.
    Savyer megkínozva lett, nem megbüntetve. A büntetés az lett volna, ahogy mutatják a többiek lenézését, kiközösítését (lelki terror, valami ???) ....
    Kate-nél még nem tart a magyar, de felteszek egy kérdést: lebuktatását követően lenézik, kérdőrevonják, valami ???
    Mert eddig ha valaki valami szart csinált, azt úgy szépen mindenki elfelejtette max 1 részen belül, mindenféle nevelő szándék nélküliek eddig a részek (pedig mennyit bele lehetett volna tenni, ez a téma a jellemhibák feltárásának a kincsesbányája)

    "3) mennyire előre kitalálható a story folytatása" - hát, ha te megmondod mi lesz a LOST-ban, akkor le a kalappal. De talán írd le, és meglátjuk. A Threshold ebből a szempontból is nagyon kiszámítható egyenlőre.
    Elősször is áruld el kérlek, hogy MI A LOST-BAN A FŐ STORYLINE ?
    A túlélés ? Gyengusz, ezen nincs mit előre megjósolni. Egyeseket megölnek (ha volt elég bátorságuk az íróknak, ha gumi akkor csak megsebesítenek/megilyesztenek) helyi lények (medve, T-rex), illetve menekülnek előlük barlang ilyesmi, illetve mivel fasza kemény csávók vadásznak rájuk
    Az eljutás?
    Persze már az első résznél bennem a tutaj ötlete fogalmazódott meg, most az X-edik részre végre másnak is eszébe jutott. (Persze tutajnak én min egy 20x20 méteres tákolmányt gondolnék). Esetleg elindulnak páran, hánykolódnak x napot, többiek idegesek, majd hajó(tutaj)törést szenvednek, vagy visszasodorja őket egy áramlat .... szóval nem fog onnan eljutni élve senki ... az utolsó széria végéig :p
    Misztikum ?
    Végre valami ami már emlékeztet távolról valami story kezdeményre. Ha ez nem lenne benne nem nézném, mert akkor már tényleg csak egy Giligan szigete :p. Ebben mi lehet a folytatás? Esetleg kísérleti telep volt a szigeten, vagy valami fura fertőzés lehet ... Az egyetlen amire tippem sincs, az a látomások, és ez végre valami ami nem előre kitalálható és érdekes.

    StoryLine a Thresholdban: ezt hosszan lehetne elemezgetni, lényegében ott a nagy kérdés, hogy kik is küldték ezt a szondát, és honnan, és milyen technológiájuk van és megfejthetjük-e, és ezelőtt is jött, akkor jöhetett több is, és visszafordítható-e ez a mutációs folyamat, és védekezhetünk-e a számítógépes variánsa ellen, és megállítható-e a világszintű járvány kirotése .... egyszuszra :))


    Én is sajnálom hogy lelövik, de messze nem annyira mint pl. az Enterprise-t vagy a Firefly-t.
    Ent-et én is nagyon sajnáltam. Pláne most, hogy végre Manny Coto is nagyobb szabadságot kapott, az utolsó 4 rész egyszerűen überbrutálkurvajó volt, Manny műve :)))