Sci-fi sorozat
  • Cvd
    #78
    "1) Mennyivel tudsz többet a Lost főszereplőinek jelleméről, mint a Threshold-osokéról?" - Ne haragudj, de ha a LOST-nál maradunk, az is fényévekkel veri ebben a Thresholdot. Utóbbinál mit tudunk a szereplőkről? Lássuk először az előéletüket (a foglalkozást kihagyom mert alap): A csajnak van egy kutyája és egy anyja, a katona katonai iskolát végzett, az informatikus éppen nősülne, a nyelvész szexmániás, az orvos és a nagyfőnök is van. Ennyi. Ehhez jön még a kezdetek óta eltelt idő, ahol a munkán kívül megintcsak semmi érdekes nem történt (kivéve pár drámainak szánt, de semmi meglepővel nem szolgáló momentumot, a doki lehallgatását, a katona valakijének a halálát, meg a gép lelövését). Ennél minden egyes LOST karakter jelleméről sokkal többet tudunk meg a róluk szóló részekből. De még a szintén lefújt Enterpise-ban is sokkal mélyebben ismertük meg a karaktereket ennél. Ott sem mindenkit, de a 3. évadban (tovább még nem láttam) nagyon szépen megmutatták pl. Archernél azt hogy a jelleme ellenére kénytelen keménynek lenni miközben nem szerette, vagy ahogy T'pol sodródott közelebb az emberekhez. Lehet hogy a Thresholban is lett volna hasonló később, de abból kell ítélni ami van, és eddig a karakterek nagyon üresek.
    "2) Hány esetben lett valaki "megbüntetve"/megbűnhődve a jellemhibája miatt ??" - Pl. Savyer (mikor nem adta elő az asztmagyógyszert), vagy Kate mikor nyilvánosan lebuktatták a sittes múltja miatt, hogy csak párat mondjak.
    "3) mennyire előre kitalálható a story folytatása" - hát, ha te megmondod mi lesz a LOST-ban, akkor le a kalappal. De talán írd le, és meglátjuk. A Threshold ebből a szempontból is nagyon kiszámítható egyenlőre. Minden részben előkerül egy fertőzött aki fertőz akar, kavar valami komoly bajt, de gyorsan rájönnek az "ellenszerre", megakadályozzák, mellesleg elkapják a fertőzöttet is. Megjósolom hogy ez ment volna továbbra is, hisz eddig is ez volt.

    És itt újra megjegyezném hogy nem fikázni akarom a sorozatot, én is nézem és szeretem mert leköt. De semmi többet nem nyújt mondanivalóban, semmi elgondolkoztató nincs benne. Nem akarom a LOST-hoz hasonlítani mindenáron (nem is én kezdtem), de ha kell akkor az sokkal színvonalasabb. Mindamellett már így is magam ellen fordítottam itt a többséget valszeg, ha már Winnie is le van szólva (miközben a szokásos jéghideg logikájával a tényeket mondja, tehát igazán nem is lehet ellentmondani neki:)), akkor én lazán kapok ezért. Én is sajnálom hogy lelövik, de messze nem annyira mint pl. az Enterprise-t vagy a Firefly-t.