Sci-fi sorozat
  • mrzed001
    #67
    Nos, nézzük elősször is a Lost-ot. Látszik, hogy nagyon a jellemekre mentek rá, és nem ez miatt lett lassú.
    Vonhatnék párhuzamot a B5-el (de nem teszem :)), ahol nem kellettek félórás sirámok, hogy mennyire szar nekem, egy jó színész az arcával előadja egy 2 perces dialógban életszagúbban ("szorít a cipőm", ha még emlékszel rá :)).
    De tudodmit, vonjunk párhuzamot: Lost VS Threshold (magyar TV-n kb annyi részt adtak, mint amennyi Threshold volt, így ez nekem egyszerű)
    1) Mennyivel tudsz többet a Lost főszereplőinek jelleméről, mint a Threshold-osokéról?
    2) Hány esetben lett valaki "megbüntetve"/megbűnhődve a jellemhibája miatt ??
    3) mennyire előre kitalálható a story folytatása

    Írjál te is kérdéseket, nos az én válaszaim:
    1) Semmivel. Tobbet nyafognak a Lost-ban, de pár apróságtól eltekintve nem sokkal többet
    2) Lost: szinte mindenkinek mindent elnéznek, bűnhődésnek (néző nevelő célzatnak) nyomát sem látom. Threshold: az utolsó 2 részre visszagondolva kapásból ott van a doki, aki csak annyi hibát követett el, hogy ugyanabba a bárba ment többször .... és jó a színész, a végén a bűnhődés bár csak 3 perc szól róla, de érződik a lelki nyomás.
    3) nos, a Lost-ot nem nehéz, olyan upgrade-elt Giligan szigete :)) Ez persze túlzás, de egy lerágott csontot próbálnak éppen újra ehetővé tenni, ezért mindenféle extra bugyutaságokat bele kellett írniuk. Mindegy, szóval bár nem olvastam utána, a topicban sem voltam már talán az első rész óta (Spoiler-ezési kultúra alacsony), ennek ellenére azért tudnék tippelni, hogy merre fog menni az a szerény főszál. Threshold-nál minden rész meglepetés volt, új és újabb terjedési lehetőségeket (időben vissza régi találkozásokat is) keverve


    Tényleg olyan csapat ez akik a valóságban is összejöhetnének hasonló krízishelyzeben, vagy csak azért ilyenek hogy kiszinezzék a sztorit?
    Erre még válaszolnék: Lost-al összehasonlítva, mennyire tartod lehetetlennek? Iraki katona, túlélőművész, narkós zenész, csaló ... az mennyivel elképzelhetőbb, mint egy geek informatikai zseni ??