Sci-fi sorozat
  • mrzed001
    #63
    Nos, definiáljuk az IQ_Hard-ot: induljunkk ki egy példából, vegyük a scifi műfajt. Miért is és mire is alakult ki a scifi ?
    A scifi azért alakult ki, hogy ferdetükrön keresztül mutassa be a társadalmi és jellembeli hibákat, lényegében egy rejtett társadalomkritika.
    IQ_Hard-nak nevezek egy scifi-t, ha nem csak szórakoztató, de benne van ez a rejtett kritizálás is (sőt, még tanít is, és felnyitja az emberek szemét).

    scifi sorozatokat nem vetítenek országos tévén, de a stargate, 4400, bsg mind nagyon népszerűek.
    És ezzel ki is fújt az IQ_Hard lista? (még talán Regenesys?) Stargate sajnos csak talán tartozik bele, jópár rész IQ_Hard, de volt jópár IQ_Lite is, szóval bár nagyon szeretem, kivenném ebből a listából

    iq-hard? (most nem a vita kedvéért, de a threshold szerintem még véleltlenül sem az)
    Egy szóval sem mondtam, hogy az. A Threshold egy IQ_Normal sorozat volt, ami szintén MÁR a ritkaság kategóriába sorolható (bár voltak benne részek, amelyek keménységükkel -túl racionálisan ésszerű döntés- megütötték az IQ_High szintet). Mindenesetre felüdítő volt a Lost bugyuta de agyonhypeolt agyonálmisztifikált IQ_Lite világához képest (persze az is lehetett volna IQ_High, jellemhibákkal televan, csak ezek valahogy nem ütnek mellékesen akkorákat vissza, hogy megértse a néző, hogy ez milyen rossz és csúnya dolog )

    mi számít iq-hard-nak? csak 2 példa kéne, hogy cserébe sorolhassam én is a példáimat. (monnyuk így hasra csapva is menne jó pár: west wing, maffiózók, sírhanz művek, kés/alatt - de nem tudom, hogy mit értesz ezalatt)
    Def fent. West Wing egyértelműen IQ_Hard (kemény kritikákkal és komoly tartalommal, no ezt sem csecsszopókanak találták ki :))), maffiózók IQ_Lite, a többit meg inkább a siralmas kategóriába sorolnám
    Commander in Chief ami még pedzegeti az IQ_High lécet, talán felküzdi magát.

    a threshold mondjuk a lost-nál? több, mint 10-ed annyira népszerű. a threshold iidén úgy a 6. számú sorozat itthon nézésben (prison break, rome, reunion, earl, invasion, ezek mind népszerűbbek)
    6. nem is olyan rossz az újak közül. Majd ha hazaérek megnézem a nemzetközi adatokat.