Sci-fi sorozat
  • mrzed001
    #120
    A 4-6 évvel ez előtti állapot a következő volt (ha valamit kifelejtek, akkor még mindig öregszem :)) ):
    Azt hogy te mi a fát nézel, senkit sem érdekel :pp
    Szóval statisztikai (baráti ) alapon kiválogatnak x embert (usa 2-10 ezer, fukarságfüggően, itt mennyi lehet, 500 ???), nekik letesznek egy dobozt, és adnak hozzá egy távirányítót (Van olyan verzió, ahol a doboz maga a TV, meg van, hogy ez mögé kötik a TV-d). Meg talán fizetnek neked minden csatornát? passz. Mindegy.
    A lényeg annyi, hogy a doboz mentegeti, hogy melyik időpontban kapcsolod be, mikor mire rakod át (volt olyan verzsön is, ahol kódot üthetsz be, hogy mennyire tetszett az előző műsor, de ez kevésbé lényeges/érdekes :p)
    Szóval asszem hetente letöltik a dobozból az adatokat (volt talán modemes verziója is, de az drága :p mostanság már biztos van netes). Beviszik az adatokat a központba, ott pedig elkezdik elemezgetni. Kiindulva abból, hogy mennyien laktok a háztartásban, milyen életkorúak/neműek vagytok, meg talán a nap és a hold állása szerint elkészül egy súlyozott átlag rátok (pl egy sorozatra). Hozzáadják a többi tesztalany súlyozott adatait, és az egészet felszorozák a kategória (életkor+nem) szerinti szorzókkal (azaz hogy hányan vannak ilyen TV nézők kb), és ebből kijön egy szám, azaz pölö XY ezren nézték a Frei Dossziét.
    Hát, lényegében ennyi, egy bűvészkedés a számokkal és a statisztikai adatokkal. Az egész nem más, mint a hasraütés matematikai definíciója
    Ezért is írtam azt, hogy te mit nézel valójában, az senkit sem érdekel :)))