Threshold (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mrzed001
Spoiler:
1x11: egyszerûen jó. Nem is tudom hol lehetne kezdeni?
Behoztak egy új szereplõt, a JAG-bõl Catherine Bell-t. Már csak maga ez is egy jó húzás volt, remek színész a csaj, és itt nem kell megjátszania a húdekeményvagyokot.
Elõzõ részbõl láthattuk, hogy bekerült az élelmiszerek közé a vírus (paradicsom), most megtudhatjuk azt is hogy miképpen, és kinek a hibája.
Szóval vegák reszkessetek 😊)
Az egyik emberük Lucas is megfertõzõdik, de mintha egy ideig ellenálna a vírusnak a szervezete. És ebbõl jön egy gyógymód ötlet.
Viszont mivel az élelmiszer terítve lett, ezért újabb fertõzöttekkel kell számolni, saccra olyan >100-al, ezért a Threshold bõvítésébe kezdenek: több személyzet, nagyobb kapacitás.
Ja, és az egyik fertõzött felveszi Caffrey-vel a kapcsolatot, és azzal a mesével áll elõ, hogy egy neutroncsillag felrobbant, erre tart a lökéshullám és mindenki meghallna a földön, ezért küldték a vírust. NASA utánanézett a megadott koordinátákon, hogy van-e tényleg egy neutron csillag .... és itt lett vége a résznek.
Szóval már csak mennyi, 2 rész van? Ajánlom mindenkinek kényelmesen hátradõlve nyugiban megnézni, mert piszokjó, és nem lesz több.

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

mrzed001
Nos, leadták az 1x10-et, és már csak 3 rész van a leforgatottak közül.
Érdemes még egyáltalán spoiler-ezni? Minek? Még ez a 3 és kész ... kicsináltálták (Kennyt ... szemetek).
Pedig ez a rész már nagyon felpörgette az eseményeket.
Az átalakultak töbször is majdnek megszöktek, a hibrid baba nemsokára megszületik (a rabok is a menekülés helyett a terhes nõ felé mentek).
Egyeseknek halucinációi vannak, ismeretlen forrásból. Az egyik õr megfertõzõdik ismeretlen módon az idegen vírussal, de legalább a halálából tanul valamit a doki (annyit azért nem, hogy meg tudja állítani a vírust)
És ami a legdurvább, a helyzet eszkallálódik, bekerült a vírus a táplálékláncba, és embereket fertõz. Ez mellesleg várható volt, mivel elég nagy számban fertõzõdtek a hangtól a tengerben a halak is, valamint kialakult a hajóroncsánál egy teljes kis idegen ökoszisztéma.
Szóval most kezdenének a dolgok igen komolyra fordulni (pedig már eddig sem volt semmi a helyzet)

Minden tiszteletem a készítõknek, nagyszerû sorozatkezdeményt alkottak.
Az lenne most az igazi pofon az agyatlan amcsiknak, ha az angol vetítések kimagaslóan nagy nézõszámot produkálnának (azaz valaki ezúttal ennek a sorozatnak csalná fel a hasraszámot)

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

mrzed001
De hálisten nem is azt akarja beadni, hogy feltöröm a mûkörmeim ellenére a biztonsági rendszert 😊) Verõlegénynek (lánynak :p) meg elmegy a kis gebe 😊)
Az már zavaróbb, hogy most behoztak egy szöszit (jól emlékszem? ma új rész majd kiderül 😊)), hogy mekkora zseni az Aliasba

Rafaelo
gárner 😊

Mikor lépett az első ember a holdra? hülye vagy az első embernek nem is volt ürhajója!!!

MerlinW
ott van pl az Alias leánya, a kemény-vagyok-okos-vagyok-barna-a-hajam-mingyár-elbõgöm-magam-arckifejezésem-van😄

[merlinw.org]

mrzed001
Az speciel kimaradt.
Mindenesetre már csak az is pozitív, hogy nem festeti szõkére meg vörösre meg lilára meg hupikékre a haját, az valahogy olyan IQ_Lite szerintem 😊
Egyébként meg a barna olyan természetes ...

Rafaelo

Mikor lépett az első ember a holdra? hülye vagy az első embernek nem is volt ürhajója!!!

Speciel a Karen Sisco-ban sokkal színvonalasabban alakított hasonló karaktert (okos nõ). Mondjuk ott jobban hagyták kibontakozni mint nõt, nem néhány a kollégái által rá tett megjegyzésbõl kellett rájönni hogy tulajdonképpen egész jól néz ki.😊

It\'s funny. Little things used to mean so much to Shelly. I used to think they were kind of trivial. Believe me, nothing is trivial.

Rafaelo
az eszével 😄

MerlinW
óó már alezredes😊

[merlinw.org]

Rafaelo
😄

mrzed001
Legalább próbálkozott a drága 😊)

Rafaelo
samantha karter százados 😊

mrzed001
A buta meg megkérdezi, hogy azmiazzazami?? Vagy amikor nyomokat keres és meglát egy csigát ujjongva mutat rá, hogy azazzzott dÉeNyEs? 😄D

😄
Szertem az okos no ugy mondja ki h DNS. 😄D

Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!

mrzed001
Errõl eszembejutott valami: nem is emlkszem, hogy kinek volt ez az ötlete/vicce
Osztályozni kellene az embereket egy rövid tesztel, behívni egyessével.
Bejön, közlik vele, hogy az a feladat, hogy mondja ki: Dezoxiribonukleinsav.
Aki ki tudja mondani elmehet, akinek az a válasza, hogy: neizéjmá, há hadzsámáahülyeséggel, annak meg golyó ...
Majd "kérem a következõt" .... 😊))

Szóval amire célozni szerettem volna, hogy fura lenne a buta nõ agysebésznek, talán még a szkallpelt sem tudná kiejteni 😊 ... csak a kezébõl 😊))

mrzed001
ugye, de valahogy egyik sem agysebészt játszik 😊))
nem is tudna .... 😄

Rafaelo
hildegárd fõnõvér 😊

Hm, gondolkodnom kell.. A veszhelyzet tele van buta nokkel. 😄

mrzed001
Láttál már buta nõt aki sikeresen játszotta az agysebészt ? <#nyes>

A ertelem es a jo szineszi munka nem egyenesen aranyos dolog.
#125: Akkor nemszoltam. Annak a nonek max a segge oké. D:

Rafaelo
😄 nemtom nekem tetszik mondjuk nekem a jlo is tetszik 😄D

mrzed001
Viszont van benne valami.
Eljátszotta az okos nõt, és valahogy jobban mint Carter az SG-ben, szóval nem hiszem hogy komolyabb IQhiány gondjai lennének 😊)

Annyira nem jo no vsz. 😊

Rafaelo

csak öérte nézem a sorozatot

Hat ez eleg furan hangzik, mindenesetre. 😄

mrzed001
A 4-6 évvel ez elõtti állapot a következõ volt (ha valamit kifelejtek, akkor még mindig öregszem 😊) ):
Azt hogy te mi a fát nézel, senkit sem érdekel :pp
Szóval statisztikai (baráti <#eplus2>) alapon kiválogatnak x embert (usa 2-10 ezer, fukarságfüggõen, itt mennyi lehet, 500 ???), nekik letesznek egy dobozt, és adnak hozzá egy távirányítót (Van olyan verzió, ahol a doboz maga a TV, meg van, hogy ez mögé kötik a TV-d). Meg talán fizetnek neked minden csatornát? passz. Mindegy.
A lényeg annyi, hogy a doboz mentegeti, hogy melyik idõpontban kapcsolod be, mikor mire rakod át (volt olyan verzsön is, ahol kódot üthetsz be, hogy mennyire tetszett az elõzõ mûsor, de ez kevésbé lényeges/érdekes :p)
Szóval asszem hetente letöltik a dobozból az adatokat (volt talán modemes verziója is, de az drága :p mostanság már biztos van netes). Beviszik az adatokat a központba, ott pedig elkezdik elemezgetni. Kiindulva abból, hogy mennyien laktok a háztartásban, milyen életkorúak/nemûek vagytok, meg talán a nap és a hold állása szerint elkészül egy súlyozott átlag rátok (pl egy sorozatra). Hozzáadják a többi tesztalany súlyozott adatait, és az egészet felszorozák a kategória (életkor+nem) szerinti szorzókkal (azaz hogy hányan vannak ilyen TV nézõk kb), és ebbõl kijön egy szám, azaz pölö XY ezren nézték a Frei Dossziét.
Hát, lényegében ennyi, egy bûvészkedés a számokkal és a statisztikai adatokkal. Az egész nem más, mint a hasraütés matematikai definíciója <#nyes>
Ezért is írtam azt, hogy te mit nézel valójában, az senkit sem érdekel 😊))

Ngem az erdekelne, h a nallunk van 2TV es egyiken mittomen az M1et nezzuk a masikon az M2t akkor hogy allapitjak meg h mi epp mit nezunk? 😄D
Masik problema mivan akkor ha egy musornak csak a felet nezem meg, vagy csak kapcsolgatom a tv-t, azis beleszamit a nezettsegbe?
Vagy egyaltalan hogy allapitjak meg hogy egy TV-n epp mien ado megy. Ha digitalis szabvanyrol beszelok az oké, mert visszafejtheto, de analognal?
Valaszokat kovetelek Winnie! 😊)

mrzed001
HD-s TV lehet, hogy ott az alap (amúgy neislegyünkirigyek alapon :p), NODE a DVD/VCR rekorder beprogramozásának képessége az már nem alap ugyebár :ppp
Én egyébként amit nem tudok megnézni, azt már lassan 4-5 éve TVTunerrel veszem fel (és nem csak azért, mert bedöglött a videóm 😊)
Ez vajon beleszámít a nézettségbe?
És vajon a nézettség mérésénél, ez hogy jelentkezik? Jelentkezik egyáltalán ??

Még várom, hogy winnie leírja, hogy is mérik manapság, mert ami utolsó (kb 4 éves) információim vannak róla, háááát .... ha hasraütök pontosabb adatot mondok 😊)

Egyébként ki fogad velem, hogy 2 éven belül a fizetõs sorozatgyártató TV-s csatik (pl: scifi, HBO?) erõs nézettség csökkenésrõl fognak beszámolni (magyarán menni fog keményen a nyafizás), és az internetes letöltések száma mondjuk >300%-al nõ? (mondjuk 250-300.000 letöltés csak a legnagyobb rendszerben)

Az utolsó mondathoz annyit fûznék hozzá hogy ahol HD szabványos TV az alap, ott szinte biztosan van mellette a lakásban asztali DVD recorder is. Nem volt még ilyen a kezemben, de gyanítom hogy legalább ugyanolyan, de valszeg jobb minõségben rögzít mint a netes ripek. Sokkal valószínûbb hogy aki nem tudja élõben megnézni az felveszi és így azonnal nézheti, minthogy hazaérve még le kelljen töltenie, mégha nem is jelentõs idõ az. Persze ezt is ki lehet védeni a letöltések automatizálásával (pl. az RSS feed a bittorrentnél), de azt a használók nagy része jelenleg még nem alkalmazza (amíg rá nem jönnek mekkora királyság.😊). Hogy a sima videóról ne is beszéljünk, ami ugyan nem nagy minõség, de pl. én inkább felveszem videóra azt amit nem tudok megnézni TV-ben, sokkal kényelmesebb mint letölteni. Az egyedüli hátrány az hogy a reklámokat át kell tekerni és abból sokkal több van az USA-ban, de egy normális idõkódos cuccnak nem akadály kiszûrni már felvétel közben sem.
Az biztos hogy eleve a nem azonnal nézõk száma sem lehet igazán jelentõs, ha egyszer a nézettség magas egy sorozatnál.

It\'s funny. Little things used to mean so much to Shelly. I used to think they were kind of trivial. Believe me, nothing is trivial.

mrzed001
Személyeskedés téma akkor lezárva, nincs harag 😊)

No akkor a témára.
Van ráció abban amit írsz, viszont ott az anyagi vonzat.
Ha nekem kevés pénzem van (szegény vagyok, vagy csak spúr, vagy este/délután dolgozok, ....), és nézni akarom a kedvenc sorozatom akkor 2 lehetõség van: letöltöm, vagy VoD (ami még nagyon gyerekcipõben jár, lényegében az elsõ sikerét kellene meglovagolniuk értelmesen, de mivel az internet = ördög ...)
Szóval elõ sem fizetsz a csatornára, hiába te néznéd a sorozatot (ezzel csökkented a nézettséget)
Persze igazad van, jelenleg az interneten letöltõk száma világszám, nem országszintû, de az internet egyre erõteljesebb terjedésével (és az eznembûnteháttölthetem megértésével) ez sztem robbanásszerûen nõni fog az elkövetkezendõ években.
Lehet, hogy igazad van, és jelenleg még nem okoz jelentõs (>10%-os) eltérést a nézettségben (ami számokat folyamatosan ostorozok 😊)), sorozatfüggõ és nemtom.
Azt viszont tudom, hogy ha én kint élnék, nézni akarnám és nem tudnám valamiért (pénz, idõpont, valami), akkor nem elõfizetnék rá és kialvatlan szemekkel guvvasztanék a Tv elõtt, hanem letölteném a neten és kész 😊)

A személyeskedéssel kapcsolatban helyesbítenék: nem állt számdékomban. Ha így értetted akkor komolyan elnézést kérek. Azt írtam hogy olyan érzésem van mintha, és nem azt hogy te is ilyen vagy. Nem ugyanaz a kettõ. Még szmájlit is raktam a végére. Egyébként sem stílusom a személyeskés, a mondanivalóval vitatkozom, nem az emberrel mögötte. Azt sem ém hogy kifogytam volna az észérvekbõl, szvsz azokat mondtam eddig is.

Másodszor talán nem éppen azért romlik a nézettsége, mert nõ a letöltöttsége ? - azok a letöltõk akik nem tudják a TV-ben is megnézni, nyilvánvalóan nem képesek rontani a nézettségét, tehát pl. a magyarok sem. Akiknél fennáll ez a lehetõség, azok meg nem nézik a TV-ben, hanem letöltik ahhoz hogy az állításod igaz legyen. Szerinted akkor nem nézik meg a TV-ben HDTV minõségen azonnal, hanem letöltik késõbb a sokkal gyengébb minõségû ripet? Õszintén szólva nem hangzik ez nevetségesen? a harmadik eset (megnézik TV-ben, aztán esetleg letöltik) megint nem érinti a nézettséget. Akkor lenne igazad, ha nyomnák kis elcsúszással más országokban is, ahol a letöltõk már nem nézik meg újra a TV-ben, ugyanúgy mint jeleg nálunk a LOST/DH esetében. Ez viszont megint nem érinti a bevételeket (amihez a nézettség is vezet), hisz a készítõ csatorna eladta fix pénzért, tovább nem érinti hogy az adott vevõ csatorit tud kihozni belõle.
De egyébként az egész értelmetlen, a letöltések szempontjából a Threshold-nál sokkal népszerûbb sorozatok simán megélnek a TV-ben is, holott az álláspontod szerint a letöltéseknek sokkal jobban kellene nyírnia azokat a sorozatokat.

mrzed001
miért ne tennék?
A válaszom egyszerû: mert akkor gyorsabban figyel fel rájuk a RIAA/MIAA/.... és:
elsõ lépés: DDOS támadásokat indíttat hacker barátaival az oldal és tracker ellen (ezmilyenegyUNDORÍTÓÓÓ)
második lépés: megfenyegetik a szolgáltatóját
harmadik lépés: feljelentik, és bezáratják az oldalt
negyedik lépés: igényt tartanak a mindenféle user adatokra (bûnrészesség vádjával)
ötödik lépés: verik a mellüket és bezsebelik a zsét, hogy mekkora kalózbandát fogtak el

Nos ezért.

továbbra sem cáfoltad viszont a nézettség pontossága mellett szóló dolgokat - elfogadtat az évreket
ezt sztem az invasion-os topicba cáfoltam 😊)

mrzed001
és mi van azokkal a sorozatokkal melyeknek folyamatosan nõ a letöltöttsége és nézettsége?
Ilyen is van sztem, szted persze nem, mert csak veszthet a nézõszámából széria közben egy sorozat 😊))

van egy modelled, de egyszerûen nem mûködik.
Óóó a modellel semmi gond, csak még a nagyfejes elszorítottnyakú agyhalott managerek ezt még nem érthetik, mert az internet sztük az ördög eszköze és aki használja az gonosz és jóra + pénzkeresésre csak a hackerek és reklámcégek tudják használni <#hehe>
Vagy mondjuk inkább úgy, hogy az én modellem új, lázadó és jövõbemutató 😊)

erre tanult kollegám azt mondta, hogy "Ez néha igaz, néha nem"
Óóóó szeretem, ha izélnek .... azaz 😊 idéznek 😊)

hogy lenne már majdnem minden esetben igaz?
igazad van, spongyán fogalmaztam, és nem adtam meg minden paramétert 😊
Szóval átfogalmazva: a jól hypeolt sorozatoknak jelentõsen nagyobb az esélye, hogy befutnak és élnek, még gyengébb minõség esetén is
Így már elég precíz 😊)
Esetleg nem hiányzik még belõle ez: sõt minél bugyutább és együgyübb egy sorozat, annál nagyobb az esélye a sikerre ?

Miért tennék?
Ez warez, nem fûzödik hozzá semmilyen anyagi érdekük, sõt (!) örülnének, ha 0 lenne a letöltések száma.

miért ne tennék? (elkezdesz valamit következtetni egy olyan kijelentésbõl elindulva, hogy "miért tennék"?)

továbbra sem cáfoltad viszont a nézettség pontossága mellett szóló dolgokat - elfogadtat az évreket?
Másodszor talán nem éppen azért romlik a nézettsége, mert nõ a letöltöttsége ?

és mi van azokkal a sorozatokkal melyeknek folyamatosan nõ a letöltöttsége és nézettsége?

van egy modelled, de egyszerûen nem mûködik.

A "jól hypeolt sorozatok befutnak és élnek" kijelentés viszont majdnem minden esetben igaz.

erre tanult kollegám azt mondta, hogy "Ez néha igaz, néha nem" - hogy lenne már majdnem minden esetben igaz?
mrzed001
Miért tennék?
Ez warez, nem fûzödik hozzá semmilyen anyagi érdekük, sõt (!) örülnének, ha 0 lenne a letöltések száma.
Persze ha eljönne a jogdíjadó kánoánja, akkor történhetnének csalások a letöltések számával, addig viszont ez csak egy sokadrangú információ amire a legtöbben abszolút nem kíváncsiak

De ha valami sikeres nem a letoltesek miatt az. Ez szep es jo h ennyi meg ennyi letoltes volt, de ez abszolut nem jelent semmitsem. A sikeresseg titka a nezettseg amit nem a (warez)letoltesekkel kovetnek nyomon.

Harmadszor ahogy azt már winnie-nek is fejtegettem, a nézettség egy sacc (szép nagy pocakos embereknek való 😊), a letöltöttség egy pontos szám

csak az a baj, hogy te nem tudtál felhozni semmit a nézettség ellen - ellenben az én példáimmal.

az meg, hogy egy oldalon mit írnak letöltési számnak, az tetszõlegesen mahinálható...
mrzed001
OFF:
Az én életkorom szerepel a lapomon, veled ellentétben.
Tini pedig talán sose voltam, a Jedi visszatérbõl idéznék: "A veszteségek öregbítették, nem az évek ..."
Szóval inkább ne személyeskedj, az olyan uninteligens.
Egy vitában ha kifogytál az érvekbõl akkor légy férfi, és add fel.
😮FF

Na térjünk vissza a tárgyra
Nem a Hype volt elõbb amit szokás lefikázni, hanem a siker
Most idézném winniet, aki szerint már a 2. résznél tudható volt, hogy ennek annyi. Magyarán amennyire jól silerült a hype és az elõleges beetetés, annyira lesz sikeres egy sorozat. Ha nem sikerült a beetetés, vagy nem volt rá pénz, akkor annak annyi, mindegy hogy mennyire jó.

ameddig a netrõl tögetõk nagy része fiatal hímnemû egyed, addig nyilvánvalóan túlsúlyban lesznek az ezt a réteget érdeklõ témájú sorozatok
Elõsször is, te akkor még nem tudod, hogy mekkora egy asszony hatalma 😊
Másodszor talán nem éppen azért romlik a nézettsége, mert nõ a letöltöttsége ?
Harmadszor ahogy azt már winnie-nek is fejtegettem, a nézettség egy sacc (szép nagy pocakos embereknek való 😊), a letöltöttség egy pontos szám

A jó sorozatok befutnak és élnek
Ez néha igaz, néha nem. A "jól hypeolt sorozatok befutnak és élnek" kijelentés viszont majdnem minden esetben igaz.

mrzed001
Nem írhatod a Threshold számlájára, hogy bár a SG-ben 3-4 szériára (!) vettek érszre és javítottak valamit, az itt miért nem javították a 10. részre ?!
Bocsi, de ez LOL

"Valami oka csak van annak hogy az egyik sorozat pár rész után piszkosul népszerû lesz és díjjakat nyer, míg egy másikat lelõnek pár rész után."
Nemigazan. Lasd Head Cases. Amugy meg a dijakat egy banda osztogatja. En ugyanugy nem adok rajuk mint az oscarra sem. A szememben a donnie darko pl 15oscaros film. 😊

Komolyan mondom hogyan érzésem van veled kapcsolatban, mintha egy "lázadó" tinivel vitatkoznék, aki attól érzi magát különlegesnek hogy lefikázza a népszerût (ha jó ha nem), és valami kevésbé ismert rétegdolgot istenít.😊 Valami oka csak van annak hogy az egyik sorozat pár rész után piszkosul népszerû lesz és díjjakat nyer, míg egy másikat lelõnek pár rész után. A LOST sokkal népszerûbb volt már annyi után is ahol most a Threshold tart, és annak is ugyanúgy be kellett törnie a piacra. Nem a Hype volt elõbb amit szokás lefikázni, hanem a siker. Ezt nem lehet arra fogni hogy a sok hülye nem érti, miközben ugyanezek a hülyék eltartanak egy halom más hasonló sorozatot. Lehet nézegetni a netes letöltéseket is, de semmi értelme, ameddig a netrõl tögetõk nagy része fiatal hímnemû egyed, addig nyilvánvalóan túlsúlyban lesznek az ezt a réteget érdeklõ témájú sorozatok. De globálisan nézve (és a TV jóval sokrétûbb közönséget céloz) a Threshold gyenge volt és kész. Eleve nagyrészt célközönséget célzott, de még oda is kevés volt. Ezt nem lehet azzal kimagyarázni hogy a sorozat nagyon jó, csak nem nézi a sok köcsög. A jó sorozatok befutnak és élnek.

Ez a "nem hagytak idõt" pontosan az a tippelgetés amit említettem. Ha ez komoly szándék lett volna, akkor már meglépték volna. Az összes többi a jövõt illetõen találgatás, mindenféle alap nélkül. Az is hogy az idõ rövidségén múlak a dolog.

#95: Kar.

#100: Remeljuk feltunik meg valahol egy masik scifiben fsz.kent. 😄

mrzed001
Aztán tényleg sokáig nem volt igazán mellette senki, de ezt késõbb korrigálták
A thresholdnak nem hagytak idõt semmifél korrigálásra ugyebár ....
Viszont mindig állt legalább 1 õr a részlege elõtt, ami viszont nagyon pozitív 😊

mrzed001
Nos, amire célozni szerettem volna az az, hogy bár azonos ideje ment mindkét sorozat (magyaron lost), a lost a jellemekre kihegyezve, Threshold sztorira kihegyezve, mégse éreztem, hogy annyira ismerném a lost szereplõit (jellemét), mint amennyire a Threshold sztoriját. Ráadásul a Threshold jellemei jobban kijönnek, mint a Lost sztorija (kereszthivatkozás), tehát a Lost semmi esetre sem érdemli meg azt a méretû hypeot amit kap (magyarán amiben jónak kellene lennie a jellemek sem olyan jó mint a másik legjobbja a sztori)

Az öreg Data pedig kiválló színész, utoljára talán a B5-ben láttam Molarinál hasonló alakítást, mint itt tõle a Thresholdban

De behoztak, ez a lényeg. Már a kezdetek kezdetén sem csak egyedül volt, úgy mutatták be mint a kaput kutató csapat legnagyobb szakértõjét, tehát ha csak említés szintjén is, de nem egyedül volt. Aztán tényleg sokáig nem volt igazán mellette senki, de ezt késõbb korrigálták. A Thresholdban nem. Persze rövid ideig ment, de addig nyoma sem volt annak hogy a Doki erõsítést kapna. Persze lehet tippelni hogy késõbb kapott volna, csak épp nincs semmi alapja, tippelni bármit lehet bárhová.

Annyi volt a késõbbi "bûnhõdés" hogy a csaj mondta neki hogy nem hibáztatja. A színészi játékról meg eléggé különbözik a véleményem a tiédtõl. Nálad úgy lát csak az a színészi játék ha megfelelõ arckifejezéssel elmondja valaki a történteket, ha ugyanezt eljátssza testbeszéddel, arcmimikával és szöveggel, az már nem az. Azt most ne feszegessük hogy a flashbackeket fikázod, mikor ugyay játszani kell a "jelent" is. De pl. mikor a LOST Locke-os részének végén kiderül hogy tolókocsis volt, és mutatják ahogy mozgatja a lábujjait, majd bizonytalanul, billegve feláll (évek óta elõször), ezek szerint szerinted jobb lett volna ha annyit mond vidáman hogy "5 perce még tolókocsis voltam!". Vagy mikor egy flashbackban Kate hibájából meghal a gyerekkori barátja mellette az autóban, és látjuk a szemében megjelenni a döbbenetet és az iszonyatot, annál is jobb lett volna ha annyit mond a szigeten hogy "Meghalt egy barátom a hibámból.". Ez nevetséges, akkor az összes dráma/romantikus/bármilyen nem a látványra épülõ filmet úgy kellene megcsinálni hogy beülnek a színészek a kamera elé és elmesélik az egészet? Vicces lenne...😊) A LOST-ban ugyanúgy megtudunk dolgokat a szereplõkrõl azon a módon ahogy te említed a Thresholdban (sõt sokkal-sokkal többet, mert eddig ez nem volt erõssége a Thresholdnak és nem is ez a fõcél nem úgy mint a lostban, plusz nem is ment annyi ideig), ezt csak megtoldják a flashbackek. Nem reális úgy beállítani mintha csak az utóbbiak lennének. Sõt, továbbra is fenntartom azt hogy a Theshold karakterei emberileg kegyetlenül üresek, a legjobban megismert karakter hátterét is le lehet írni 2-3 mondatban, de van olyan akirõl egyszerûen semmin nem lehet tudni a nevén és a foglalkozásán kívül. Ezt nevezem ám karakterrajznak.

mrzed001
Ahogy említettem, a kezdetekben fõleg csak Carter, késõbb hoztak mellé 3-5 tudóst

De emlékszem pl. olyanokra is amikor dolgozott a lerobbant kapun, asszem olyan is volt hogy õ adott ötletet valami technikai megoldásra
Ez így most nem ugrik be hogy melyik, de a TV-s részben halálosan komolyan mondta, hogy csak ennyi a dolga, pedig próbálta még spirázni is hogy mennyire fontos hogy a túloldalt tudják, hogy egy ember nyitja nekik az íriszt és nem egy automatika 😊)