• mainruler
    #131
    Mert gyenge vagy.

    A legtöbben azok hozzá egyébként.

    Az alapvető különbség, amitől a többség visszariad a cannabistól az etil alkohollal szemben, hogy míg a sörtől/bortól/rövidtől ugyanúgy tudsz mulatni, a befolyásod nélkül is ugyanúgy hat rád, addig a cannabisnál neked kell tenned azért, hogy jó legyen az élményed és tapasztalatlan/gyenge használók ezt sokszor nem tudják megtenni és bezuhannak.
    Csak azoknál az embereknél tapasztalható általános elbutulás, motivációhiány, rövidtávú memória ideiglenes zavara, akik az alkohol mintájára passzívan várják, hogy történjen valami, engedik maguk fölé kerekedni a vegyületet.
    Aki "felhasználja", annál a fent felsoroltak szinte egyáltalán nem állnak fenn.
    Vegyük azonban a legnegatívabb esetet: Cannabist fogyasztottál, jócskán. Beszédbe elegyedsz valakivel és nem jut eszedbe egy név/kifejezés -ideiglenesen (tíz perc múlva gond nélkül). Ámde ha ezt atompiásan próbálod megtenni, még a saját neved sem fog eszedbe jutni, nemhogy Nagy Sándor lovának neve. Ráadásul rosszabb esetben filmszakadás, az pedig nem ideiglenes memórizavar, hanem kőkeményen permanens.
    De mindegy, a félelem a legjobb kordában tartó erő.
    Ja, nem bassza szét az agyat. Maradandó károsodást nem okoz, a THC-től túlterhelt receptorsejtek természetes úton regenerálódnak egy idő után. Az alkohol viszont nemes egyszerűséggel szétrohaszt mindent.
    Jó sörözést. :)