• NEXUS6
    Ha jól emléxem 2-3 heteolvastam a walsztrítdzsárnálos cikket.

Szerintem ebből kimaradt annak a lényege, hogy mi volt az az újítás amit a M$ megvalósított: az a mód ahogy a munkáját átszervezte, és aminek az eredménye egy letisztultabb stabilabb, bár kevesebbet tudó Vista. (Valami a programozók munkáját szabályozó minőségbiztosítási rendszerről van szó)

BlackRose-val egyetértek abban, hogy ez nagyon racionális és nagyon hatékony módja volt annak, hogy elérjék a célkitűzéseiket.

Csak számomra azért koránt sem 100%-ig biztos, hogy vajon ez a stabil vista változat nem éppen annyira az átszervezés eredményeképp létrejött hatékonyabb "termelésnek" köszönhető, hanem sokkal inkább annak, hogy az alapoktól újrakezdték az egészet.

Szerintem Amerika elérte az általa képviselt termelési modell csúcsát: a NASA űrrepülőgépe, és a M$ windóza ugyan attól a hibától szenved.
    Egy hierarchikus felépítésű eszméletlenül bonyolult, bizonyos alkatrészeinél minimális redundanciával, biztosítással rendelkező rendszerét, olyan mérnökökkel és managerekkel építenek, akik közül egyik sem látja át a projektet a maga teljességében.

Ez az űrrepülőgép esetében 2 súlyos katasztrófát eredményezett.
    A windóz "csak" tele van biztonsági résekkel (jobban mint a linux, és ez azt hiszem nem vitás), bizonyos esetekben kszámíthatatlan. De legjobb tudomásom szerint ezen hiányossságai közvetlenül emberéletet még nem követeltek.

Ettől viszont rendszerként, még nem jobb.