Itt beszélgethetünk a töténelemről
  • Zsolo007
    Mit adsz fel? Az egyesítésnek nincs realitása! A két világháború között még volt, de a dolog meghalt a Náci Németországgal együtt.

Vagy nem vallják be, vagy kozmetikázták anno az adatokat és a folytonosság miatt Mindkettő. Szerintem.

Az igazság néha elég mellbevágó tud lenni. Én így látom. Ha ott élnék természetesen másképp látnám, dehát az ember szubjektív. Objektivitás nem létezik, max valami ahhoz közeli állapot...

Jelenleg én innen így látom. A történelem egyértelműen igazolja (pár kivételtől eltekintve) azt amit alább írtam. Ha ott lennék természetesen másképp látnám. A valódi kérdés az, hogy vajon ki áll közelebb a valósághoz. Ezt nehéz megmondani, pont azért amit fentebb említek :).

Hogy kérdésedre válaszoljak: Azthiszem lenne, már csak azért is, hogy megtudjam hogy pontosan ők egynénként mit gondolnak a dologról.

Azt írod: Szerintem pont ezért tudták megtenni velünk ezt a mocsokságot, mert sokan feladták és úgy gondolkodnak mint te...

Szerinted tehát Trianon idejében az emberek feladták a dolgot? Vagy a két VH között, vagy a VH alatt? Szerintem nem.

De mindennek van határa és az emberek hál' istenek pár évtized után felismerték azt, hogy ennek nincs realitása. Magyarország kis ország lett. Nincs hatalmunk igazán a térségben. Ami van azis a múltunknak köszönhető nagyrészt. Nincs katonai erőnk, nincsenek erőforrásaink. Kár ezt ragozni.

Természetesen eszme szinten életben lehet tartani a dolgot hogyne, de az ne fajuljon olyan szintre, hogy Nagy Magyarországozunk jobbra balra, ezt használják egyes pártok a kampányaikban, vagy netalántán valakit nem tekintenek magyarnak azért mert nem mondja azt a mellét döngetve, hogy igan harcoljunk Nagy Magyarországért. Természetesen lehet tüntetni, felvonulni, konspirációkat szőni, lapokat terjeszetni. Hogyne, hiszen "demokrácia" van.

Én nem mondom azt hogy a kintieknek olyan nagyon jó sorsuk van, igaz azt nem állíthatom, hogy átérzem a helyzetüket, mert ez nem igaz, nem éltem meg olyan helyzeteket, hogy erre képes legyek. Tudok ezt azt, de egy dolog tudni, és egy más dolog átélni. De az embernek meg KELL tudnia húzni egy határt. A nacionalizmus veszélyes játék, láttuk már párszor hova vezet.

Talán majd egyszer a jövőben egyesülni fog a magyarság, de az nem azért lesz, mert valahogy visszakapjuk a területeket, hanem azért mert megszűnnek az országhatárok.

Ez egy nehéz kérdés, mert még ennyi idő után is érzelmeket, indulatokat képes felhozni a dolog, de azt badarság állítani, hogy az emberek feladták, szerintem csak rájöttek, hogy nincs értelme. Az meg hogy a politikusok mit mondanak ilyen témában azt meg fenntartással kell kezelni. Gondolkodni kell, józan "paraszti" ésszel, elvégre egy információs társadalomban élünk. De úgytűnik ez is kevés. Az ember nem változik. Nemhiába, a rómaiaknak igazuk volt: A népnek kenyér és játékok kellenek.

UI.: A végére kicsit elmentem, de asszem ebből már elég jól átláthatod azt amit gondolok a dologról, ezek után úgy vélekedsz rólam ahogy jólesik, de az tuti, hogy ezt a témát jobb parlagon hagyni. Egyenlőre. Én ezzel részemről le is zárnám.