dez#121
"Nezopont kerdese, ha jatszani szeretnel a szavakkal akkor kirakosozzal inkabb."
Mert annak pl. sok értelme van, ha egy faj kitűzheti a zászlót, hogy "az evolúció nyertese", erre kihal.
Persze most megint azzal fogsz jönni, hogy ez is csak emberi szempont, hogy mi az értelmes. Ez nem üres filozofálás?
"Hat ha nem is szenvedes, de nagyon kemeny kuzdelem a tulelesert. Emberi szempontok."
Nagyon kemény kűzdelem a túlélésért? Nem gyerekjáték, de pl. az állatok többsége nem tömény stresszben él, mint az ember. Csak mi vagyunk ilyen hülyék. Emberi szempontból.
"Meg azt az aprosagot elfelejtetted, hogy keptelenek is felfogni a let es nem let kozotti kulonbseget, igy aztan eleg nehez is lenne felni valamitol amit fel sem fognak."
Szerinted egy állat nem fél a haláltól? Önként ajánlkozik fel megevésre? Az emberek többsége ugyanúgy nem fogja fel, mi az nem lenni, mégis - általában - fél a haláltól. Sőt, épp az ember az, aki adott esetben nem fél.
"persze, de ne is essunk at a lo masik oldalara, amikor hiszterikusan a megsemmisules viziojat karcoljuk fel minden forumra."
Nagyon is fenyeget ez a veszély. A filozófálás mellett néha nyisd ki a szemed.
"Mert mar akkor is formaltuk kornyezetunket, csak a merteke volt mas... es akkor persze kevesebben is voltunk. Ez mar visszafordithatatlan."
Visszafordíthatatlan? Ne légy ebben olyan biztos. Hol van megírva, hogy nem fog éhenhalni a világ mai népességének 99%-a a köv. évszázad folyamán, vagy nem pusztítja el őket egy világjárvány?
"Termeszetesen tamogatom, amit nem tamogatok az a felrevezetes ( ezt reszletesen kifejtettem elozoleg)."
Hol van itt félrevezetés?
"Sztem en pont nem a reszleteken filozofaltam, hanem egy magasabb absztrakcios szintrol probaltam a dolgokat olyan szempontbol nezni, amely nem azemberi szempontokat helyezi legelore."
Már annyira elvonatkoztattál (az elvonatkoztatás kedvéért), ami értelmetlenné teszi az egész kérdést. Plusz hibákat vétettél ebben a nagy elvonatkoztatásban.
"Lol, mar miert lennek elszalva... csak azert mert nem ugy gondolkozok mint te... pff, hat meg szerencse."
Nem azért. Hanem amiért mindenkit jó magasról lenézel, aki "emberi szempontok szerint" (legalábbis te így gondolod) szemléli a kérdést. Többek között pl. nem akar kihalni, de az állat- és növényvilág nagy részét sem akarja magával rántani.
"Az hogy PTM vagy programozo elegge laza kapcsolatba all amugy."