• dez
    #115
    Alulinformáltság alatt azt értettem, hogy körül kellene nézned, milyen gondokat okoz az erdőirtás, mérgező anyagok (nem csak olaj!) talajba és élővizekbe jutása, stb. (Most már szinte nincs olyan nm, ahol ne lenne megtalálható valamilyen ember által termelt káros anyag.)

    "Nem nezem le az allatokat, ezt megis mibol sakkoztad ki. Ugy latom keptelen vagy elfogadni, hogy az elobb emlitett dolgok mind emberi tulajdonsagok kivetitese az allatokra."

    Te meg képtelen vagy elfogadni, hogy az állatok is érző lények, sok általad kizárólag az emberre jellemző érzelmet képesek ők is érezni.

    "Emberi - sott csak az utobbi szazadokban elfogadott - normak, elvek ravetitese az allatvilagra. Kicsit probald meg egy magasabb absztrakcios szintrol tekinteni a dolgokat."

    Te meg próbáld meg egy kicsit közelebből szemlélni - hogy láss is valamit. [sőt 1 t btw.]

    "Errol beszeltem, a cel teljesen onos, magunkat szeretnenk magunktol megvedeni... de ez a cel nem nevezheto emelkedettnek vagy magasztosnak ;). Ergo nem a termeszetet, hanem magunkat vedjuk... a termeszet vedelme csak egy eszkoz, igy felesleges ugy tenni mintha az lenne a cel."

    Ezt is nagyon kiforgatva látod. Miért lenne alantas dolog megtanulni hosszabb távon is harmóniában élni a természettel? (Tehát nyilván nem pont úgy élni, mint most, ami rövid idő alatti csődöt jelent.)

    [miért van az az érzésem, hogy te szétszívod az agyadat?]