• shabba
    #21
    A magdi nénik tv szolgáltatást jellemzően eddig is vettek hisz jellemzően ez az egyetlen szórakozási formájuk. Csomagra meg úgyis valami nagyobb összeállításért fizettek mert a spectrum,natgeo és hasonló természetfilm csatornák elég népszerűek, unokának meg kell a minimax, ezeket pedig a szolgálatók szándékosan úgy pakolják csomagba hogy mindig a legdrágább csomag felé tereljék az ügyfelet.

    Szóval magdi néninek kell tv, az őt hidegen fogja hagyni hogy az műhódon, kábelen vagy IP alapú infrastruktúrán jut el hozzá. Az IPTV-ből ő csak annyit lát behúznak majd egy kábelt ami egy set-top boxban ér véget és kap hozzá egy távirányítót és ugyanúgy tv-zik majd mind eddig csak kap további plusz szolgálatásokat is.(van amit ingyen van amit fizetősen)

    3play lényege pont az hogy egyetlen infrastrukrúra van amit minden ráépülő szolgálatás igénybevétele esetén fel lehet használni. Épp ezért a szolgálatónak az az érdeke minél több szolgálatást vásároljanak tőle hisz így a kiépítés beruházás költsége minél hamarabb megtérül.

    Magdi néninek kell majd telefon hogy felhívja az unokáit legyenek azok akár vidéki városban vagy egy másik országban. Őt nem fogja érdekelni hogy ez a telefon PSTN vagy IP alapú. Ha ő rácsatlakoztatja a régi készüléket a set-top box ATA-ja aljzatába és megrendeli a szolgálatótól a telefonszolgálatást akkor egy kedvező havidíjért kap majd telefonszolgálatást is az IP miatt kedvező percdíjakkal akár az óceán túloldalára is. És a szolgáltatónak ehhez már nem kell új eszközt telepíteni, mert ha okos volt az elején jó set-top boxot telepített ami minden szolgáltatását nyújtja. Elég távolról engedélyezni a telefoncsatlakozást és máris él a szolgálatás.

    Ha már ott a set-top box és benne egy winyó máris kész a PVR(personal video recorder) ami IPTV-hez szorosan kapcsolódó szolgálatás. Ha az előbbi példámban is említett régi filmet szeretné megnézni, lekéri az online tékából, fizet érte, letöltődik a film a PVR-ra és szépen offline megnézi. Még mindig olcsóbban kijön majd mintha elmenne a tékába DVD-t kölcsönözni, és lehet nincs is otthon DVD játékosa mert tök hülye a technikai kütyükhöz a szolgáltatótól meg a set-top box által mindent a feneke alá pakoltak készen. És azért havi 2-3 filmet talán majd ő megengedhet magának ha 1x talán a nyugdíjak is EU szint közelébe kúsznak.

    Az IPTV egyik alapszolgálatása az elektronikus műsorújság(EPG), így aztán nem kell költenie TV újságra sem hetente.

    Szóval számla tekintetében nem hinném hogy rosszabbul jönne ki mint most, hasonló szolgálatásokért most is fizetnek a magdi nénik.