Ti mit gondoltok rólunk? Vajdasági magyarokról.
  • mrzed001
    #790
    Nézzük a tényeket. Abban igazad van, hogy egész erdélyt nem lehet felszabadítani a román elnyomás alól, erről gondoskodtak a betelepítésekkel.
    A te számaid szerint (ezt nem volt erőm ellenőrizni) erdély lakossága kb 7 millió. Erdélyben utolsó infóim szerint 3 millió magát magyarnak valló lakik.
    Az erősen román területeket kivágva bőven összehozható az 55%

    De vegyük alapnak székelyföldet.
    Idéznék engedelmeddel (magyarok világszövetsége): "Székelyföldön, amely megközelíti az EU-tagállam Szlovénia nagyságát, összefüggõ területen élõ közel 1 millió lelket számláló népesség 87%-a magyar anyanyelvû õslakos."
    Tehát még egy 1,5-2 székelyföldnyi területen is bőven megvan a 55%-os magyar többség, ahol meg nincs, ott a városok maguk dönthetnek népszavazással (mint tette sopron is!), hogy hova akarnak tartozni.
    Hogy a románok nem néznék jószemmel? Hát persze, ettől rettegnek már majd 100 éve. Ez persze nem azt jelenti, hogy megfelelő magyar média támogatottsággal ne tudnák a románok maguk ellen haragítani az EU-t, ami nem tenne éppen jót nekik (szóval keserű pirula tipikus esete)

    Továbbra is azt látom, hogy te olyan problémás ember vagy, nem problémamegoldó. Legalábbis eddig SEMMIFÉLE megoldási javaslatot nem tudtál leírni, csak hőzöngsz.
    Be part of the SOLUTION not the PROBLEM !!!