Ti mit gondoltok rólunk? Vajdasági magyarokról.
  • ROKICA
    #776
    Az alábbi megállapításokat sokatlátott földrajz tanárommal tettük persze kicsit leegyszerűsítetten irom ide.:


    Vajdaságban egész nyugottan elindíthatnánk egy olyan népszavazást hogy önállósuljon -e vagy ne.. ezzel csak az a baj hogy az EU nekünk még nagyobb limitet adna valószínűleg, de még az 50% se hinném hogy most ebben a helyzetben elérnénk... mert vannak ugyan magyarok itt, vannak olyan szerbek is akik még azoknak a leszármazottaik akik még akkor Vajdaságban éltek mikor magyar terület volt, vannak Horvátok(én is félig horvát vagyok), vannak makedónok st. akik valószínűleg az elválás mellett szavaznának.. csak az a baj hogy még rajtuk kívül meg kellene az elválásról győzni egy rakás betelepült/ített szerbet mert amugy kevesen lennénk, Vajdaságban kb. 2000000 ember él..

    De ha tervezünk ilyen hullámot azt nemsokára elkéne kezdenünk mert egyre több hazafias szerb fog áramlani Montenegróból.. a híreim szerint amiket általában a szerb tv csatornákból vagy az ujságokból hallok , hát lehetséges hogy a Montenegrói szerbeket át fogják telepíteni Vajdaságba..


    De ha megtörténne Vajdaság elválása akkor jobban élnének a Vajdaságiak mint most amikor az egész szerbiát kell ellátni... igaz áramellátást a szomszédos országoktól kellene venni világpiaci áron, de ez nem okozna különösebb problémát mert Vajdaság -nak ebben a helyzetben lenne arra pénze.. Vajdaságrengeteg Exportálásra alkalamas árút birna előállítani..
    Tehát a mostani helyzetnél sokkal jobb lenne.


    Régesrégen úgy csatolódott el Vajdaság magyarhontól hogy az ottlakó szláv népség megszavazta a magyarországtól való elválást és az akkori SZHSZ királysághoz való csatlakozást, ebbe Vajdaság akkoriban beleegyezett.

    Vajdaság hivatkozhat nyugottan arra hogy nem Szerbiához csatolódott akkoriban hanem egy olyan államhoz/királysághoz ami már azóta nagyonnem létezik.
    Szóval a népszavazásra itt is lenne lehetőség, csak erős részvétel kellene.

    De eljön az a nap amikor lesz önálló államunk.